lluita contra la Covid

Tot el que se sap sobre la vacuna russa Sputnik V contra la Covid-19

El país de Putin homenatja el satèl·lit soviètic, en una picada d'ullet a la carrera espacial de la guerra freda

kirill rusia car 1200

kirill rusia car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per Rússia ha sigut batejada com ‘Sputnik V’ (V de vacuna), en homenatge al satèl·lit soviètic, tot i que el seu nom tècnic és Gam-COVID-Vak.

¿Qui n’és el responsable?

La vacuna en qüestió és la desenvolupada pel Centre de Recerca Gamaleia i el Fons Rus d’Inversió Directa (RFPI). 

¿Quantes dosis?

«Més de 1.000 milions de dosis» han sigut encarregades per 20 països estrangers, ha afirmat Kirill Dmitriev, president del fons sobirà implicat en la seva creació. En aquest sentit, Dimitriev ha assenyalat que tenen capacitat per produir uns 500 milions de dosis de la vacuna en un any. «Ja hem aconseguit acords per a la producció de la vacuna a cinc països». En concret, ha revelat que l’RFPI espera rebre al novembre l’autorització per començar a produir la vacuna contra el coronavirus a diversos països d’Amèrica Llatina, i ha precisat que un dels elegits seria Cuba.

Calendari

Notícies relacionades

El fons sobirà ha indicat que l’inici de la producció industrial està previst per al setembre.  El primer ministre, Mikhaïl Muraixko, havia avançat en les últimes setmanes que la «vacunació massiva» començaria a l’octubre. No obstant, aquest mateix dimarts el Registre Estatal de Medicaments del Ministeri de Sanitat rus ha indiciat que «el termini per a la posada en circulació és l’1 de gener del 2021».

¿Quant dura?

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que es tracta d’una vacuna de doble dosi que genera «una immunitat duradora», que «es preservarà fins a dos anys».