GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

El Regne Unit estudia tancar els pubs per assegurar la reobertura de les escoles

Assessors del Govern apunten que el repunt de casos pot fer necessari un canvi de prioritats

53991397 59

53991397 59 / Alberto Pezzali (AP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El repunt de casos de coronavirus registrat en els últims dies al Regne Unit podria obligar l’Executiu a tancar de nou els pubs i a prohibir «altres activitats» a Anglaterra per assegurar l’inici del curs escolar el mes que ve, segons experts.

Aquest dissabte l’especialista Graham Medley, del Grup Assessor Científic per a Emergències del Govern britànic (SAGE, en anglès), ha assenyalat la reobertura de les escoles és «clau» i que, per aconseguir-la, podria ser necessari «un intercanvi» en l’ordre de prioritats del descofinament.

«Crec que estem en una situació en què la majoria de la gent pensa que l’obertura de les escoles és una prioritat per a la salut i benestar dels nens, i sap que, quan ho fem, es tornen a relacionar moltes llars», argumenta Medley.

De cara a minimitzar la «prevalença de la Covid-19 en la comunitat» amb la tornada dels escolars, defensa aquest expert, potser serà necessari «tancar algunes de les altres xarxes de connexió» i «altres activitats».

«Podríem arribar a plantejar-nos si hem d’escollir entre una o una altra, a què donem prioritat. ¿Considerem que els pubs són més importants que les escoles?», planteja Medley.

Medley ha fet aquestes declaracions a la cadena BBC, després que l’assessor mèdic del Govern per a AnglaterraChris Whitty, també advertís aquest divendres que és possible que s’hagi arribat «al límit» del que pot estar obert sense risc d’augmentar de manera exponencial la prevalença de la Covid-19.

Així mateix, Whitty va assegurar que «és incorrecte» pensar que es pot reobrir la societat i mantenir controlat el virus, motiu pel qual el primer ministre, el conservador Boris Johnson, ha retardat l’inici a Anglaterra de la fase següent de la desescalada, previst per a aquest dissabte, fins, almenys, el 15 d’agost.

Repunt de casos: 880 en un dia

Notícies relacionades

L’Oficina Nacional d’estadístiques (ONS) ha informat que s’ha detectat un repunt de casos de coronavirus «en la comunitat», amb una prevalença d’1 contagi per cada 1.500 persones, al marge del que també es produeix en hospitals i residències d’avis.

Segons xifres oficials, divendres les morts per Covid-19 a tot el Regne Unit es van elevar a 46.119, després de sumar-ne 120 en 24 hores, amb 880 nous contagis, número diari més elevat en un mes.