LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Alemanya implanta els tests gratuïts als seus viatgers de tornada de l'estranger

Les proves seran obligatòries per als qui vinguin de regions de risc, entre aquestes Catalunya, Aragó i Navarra

54310929 60

54310929 60 / Britta Pedersen (AP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Des d’aquest dissabte Alemanya ofereix test gratuïts als viatgers que tornen de l’estranger, unes proves que seran obligatòries a partir de dilluns per als qui procedeixen de regions de risc –entre aquestes Catalunya, Navarra i Aragó–, a fi d’evitar la quarantena.

La norma regeix des d’aquest dissabte, segons indicacions del ministre de sanitat, Jens Spahn, que defensa la gratuïtat d’aquestes proves malgrat les crítiques dels qui consideren que haurien de ser costejades per cada viatger per no sobrecarregar la sanitat pública.

A la majoria dels aeroports internacionals del país ja s’han establert els equips necessaris per procedir a aquests tests, mentre que a la resta –com en un dels dos aeroports de Berlín, el de Schönefeld– s’espera que funcionin la setmana que ve.

Alternativa a la quarantena

El propòsit de Spahn és que aquells viatgers que procedeixen de regions de risc se sotmetin a les proves immediatament a l’aeroport, com a alternativa a la fins ara preceptiva quarantena domiciliària, amb un compliment que s’ha revelat difícil de comprovar.

Els procedents de zones no incloses en aquest llistat disposen de 72 hores per acudir voluntàriament a consultes mèdiques o altres centres, on igualment se’ls practicarà de forma gratuïta.

Des d’aquest divendres entre les zones de risc hi ha tres regions espanyoles –Catalunya, Navarra i Aragó– a més de Luxemburg, únic país de la Unió Europea (UE) que ja estava inclòs en la llista del Robert Koch Institut (RKI). La resta són tercers països dels Balcans, així com Turquia, els Estats Units, pràcticament tot Amèrica Llatina, i àmplies zones de l’Àfrica i Àsia.

Així mateix, el Ministeri d’Afers Estrangers alemany ha emès una advertència contra els viatges a aquestes destinacions espanyoles. El Govern alemany es basa en les indicacions de l’RKI, competent en la matèria al país, per incloure les seves recomanacions en la informació als seus viatgers.

Creixen els nous contagis 

Notícies relacionades

En l’última setmana Alemanya ha registrat un clar augment de les noves infeccions, tant les considerades «importades» com les produïdes al mateix país, en general en festes, trobades familiars i cerimònies religioses.

Segons les dades de l’RKI, en les últimes 24 hores hi ha hagut 955 nous contagis –contra els entre 800 i 850 de fa una setmana o els entre 300 i 350 de mitjans de juny–. El còmput total d’infeccions verificades està en 209.653, de les quals 192.700 són pacients recuperats i 9.148 víctimes mortals.