Crisi sanitària

El Marroc tanca vuit grans ciutats per la proliferació de la Covid-19

Marràqueix, Casablanca, Tànger nord i Fez centre, enclavaments on no es pot entrar ni sortir

zentauroepp54047839 marruecos200727130014

zentauroepp54047839 marruecos200727130014 / FADEL SENNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Les autoritats marroquines prohibeixen a partir avui, dilluns, els desplaçaments des de i cap a vuit ciutats del país, entre aquestes Casablanca, Marràqueix i Tànger, a causa d’un «augment considerable» en els últims dies de casos de coronavirus.

La decisió s’ha pres pocs dies abans d’Eid al-Adha o celebració del sacrifici, que generalment se celebra amb reunions familiars. Entra en vigor avui i es mantindrà vigent fins a nou avís, segons un comunicat conjunt del Ministeri de l’Interior i Salut. La prohibició es va prendre «a causa de l’augment considerable dels casos de contagi» de Covid-19 i «perquè la majoria dels ciutadans incompleix les mesures preventives com el distanciament social i la mascareta

Afecta vuit ciutats, entre aquestes la capital econòmica Casablanca (oest), la localitat turística de Marràqueix (sud), Tànger (nord) i Fez (centre).

Xifres rècord

Fa una setmana el Marroc va anunciar un nou alleugeriment de les mesures de confinament, però en els últims dies ha registrat xifres rècord de casos de contagi: 811 dissabte i 633 diumenge. El nombre total de casos registrats oficialment ascendeix a 20.278, dels quals 313 són morts.

Notícies relacionades

Dissabte, el ministre de Salut, Khalid Ait Taleb, va cridar a «evitar visites innecessàries i el contacte físic i a vetllar pel respecte de les mesures preventives durant les reunions familiars» per la festa musulmana d’Eid al-Adha, prevista aquest any a partir del 31 de juliol.

El Marroc autoritza des del juny l’obertura de cafeteries, restaurants, botigues i el turisme nacional, però l’estat d’emergència sanitària s’ha prolongat fins al 10 d’agost.