en una ciutat del nord

La Xina emet una alerta sanitària per un possible cas de pesta bubònica

La Comissió Municipal de Sanitat de la ciutat de Bayannur va revelar aquest diumenge que un pastor de la zona havia sigut ingressat en un hospital local en el qual se li va diagnosticar aquesta malaltia

L'avís de nivell 3 es mantindrà fins a finals d'aquest any per prevenir i controlar possibles brots d'aquesta infecció relacionada amb el consum de carn de marmotes i altres animals

zentauroepp51954917 in this photo taken on january 25  2020  medical staff weari200619204726

zentauroepp51954917 in this photo taken on january 25 2020 medical staff weari200619204726 / HECTOR RETAMAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats d’una ciutat del nord de la Xina van emetre una alerta sanitària de nivell 3, la segona més baixa a l’escala d’aquest país, després que es detectés un possible cas de pesta bubònica, informa la premsa oficial. 

La Comissió Municipal de Sanitat de la ciutat de Bayannur (a la regió septentrional de Mongòlia Interior) va revelar aquest diumenge que un pastor de la zona de la Bandera Mitjana d’Urad havia sigut ingressat en un hospital local en el qual se li va diagnosticar aquesta malaltia. 

Ara per ara, el pacient continua aïllat en un centre mèdic en el qual està sent tractat, i està «estable». 

L’alerta de nivell 3 es mantindrà fins a finals d’aquest any per prevenir i controlar possibles brots de pesta bubònica, segons les autoritats locals. 

En un comunicat, l’Executiu municipal va demanar als ciutadans que siguin més previnguts davant del risc que es produeixin infeccions de persona a persona, i va reclamar també que no consumeixin animals que puguin causar contagis d’aquesta malaltia. 

Així mateix, va sol·licitar que s’informi de qualsevol cas sospitós de pesta, ja siguin pacients que desenvolupin una febre alta sense motiu aparent o que morin de forma sobtada. 

La Comissió Municipal de Sanitat també va demanar als ciutadans que denunciessin si trobaven marmotes o altres animals malalts o morts, i va recordar que està prohibit caçar animals que puguin portar la malaltia. 

La menció específica de les marmotes podria estar relacionada amb dos casos confirmats de pesta bubònica a la veïna Mongòlia la setmana passada. 

En aquest cas, dos germans van ser hospitalitzats després de contreure la malaltia després d’ingerir carn de marmota. 

Aquests animals i altres petits mamífers són portadors de puces infectades pel bacteri Yersinia pestis, que provoca tant la pesta bubònica com la pneumònica. 

Notícies relacionades

En el cas de la pesta bubònica, els símptomes solen aparèixer després d’un període d’entre un i set dies i, si no es rep tractament amb antibiòtics, té una taxa de letalitat d’entre el 30 i el 60%. 

Actualment, els tres països més afectats, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són Madagascar, la República Democràtica del Congo i el Perú.