des de l'1 de juliol

La UE impedeix entrar al seu territori als viatgers dels EUA i Rússia

Els xinesos i marroquins, entre d'altres, sí que podran accedir a l'espai europeu des de l'1 de juliol

zentauroepp27203033 barcelona 09 09 2014 posibles sanciones a rusia por la guerr200629165855

zentauroepp27203033 barcelona 09 09 2014 posibles sanciones a rusia por la guerr200629165855

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Els Vint-i-set han tancat ja la llista de països tercers als quals obriran fronteres a partir de dimecres, 1 de juliol, quan el bloc comenci a obrir a una quinzena de països la frontera exterior que va tancar al març per contenir la propagació del coronavirus. En la llista hi ha el Marroc i la Xina, però no els Estats Units, Cuba, el Brasil ni Rússia. 

La presidència de torn de la Unió Europea, que fins aquest dimarts ocupa Croàcia, ha fet el procediment escrit necessari per confirmar l’acord, un pas formal imprescindible, ja que durant la pandèmia no està sent possible reunir els estats membre de manera presencial per tancar acords.

El cas de la Xina, subjecte a reciprocitat

Notícies relacionades

La llista de països els nacionals dels quals seran els primers a entrar a la UE inclou Algèria, Austràlia, el Canadà, el Japó, Montenegro, el Marroc, Nova Zelanda, Rwanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia, l’Uruguai, Geòrgia i la Xina, segons les fonts consultades, que precisen que en el cas de la Xina l’aixecament del veto estarà subjecte a reciprocitat.

Croàcia, que exerceix fins a finals de mes la presidència del Consell de la UE, ha fet aquest dilluns un procediment escrit i ha donat de termini fins dimarts a les 12.00 hores (hora local) perquè els estats membres puguin donar el vistiplau al document, han indicat a Efe fonts europees.