UN GEST HEROIC

Bry Malle, el 'hooligan' ultra a qui l'heroi antiracista va salvar la vida a Londres

Borratxos, violents i amb antecedents: aquest és el perfil dels ultres d'extrema dreta que es van manifestar dissabte

Patrick Hutchinson, a protester, carries a suspected far-right counter-protester who was injured, to safety, near Waterloo station during a Black Lives Matter protest following the death of George Floyd in Minneapolis police custody, in London, Britain, June 13, 2020. REUTERS/Dylan Martinez     TPX IMAGES OF THE DAY     SEARCH INJURED COUNTER-PROTESTER FOR THIS STORY. SEARCH WIDER IMAGE FOR ALL STORIES.

Patrick Hutchinson, a protester, carries a suspected far-right counter-protester who was injured, to safety, near Waterloo station during a Black Lives Matter protest following the death of George Floyd in Minneapolis police custody, in London, Britain, June 13, 2020. REUTERS/Dylan Martinez TPX IMAGES OF THE DAY SEARCH INJURED COUNTER-PROTESTER FOR THIS STORY. SEARCH WIDER IMAGE FOR ALL STORIES. / DYLAN MARTINEZ (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Bry Malle és l’home blanc que un manifestant negre del moviment antiracista es va carregar a les espatlles semiinconscient per, possiblement, salvar-li la vidaLa foto, que ha fet la volta al món, va ser presa dissabte a les proximitats de l’estació londinenca de Waterloo. L’home que estava en una situació tan penosa ha sigut identificat aquest dimecres per la premsa britànica.

Malle, de 55 anys, és un repartidor que viu a Hampshire i va anar, com fa habitualment, a la crida dels grups d’extrema dreta, als quals està vinculat des de fa temps, segons els seus amics.  Després d’enfrontar-se violentament amb la policia a la plaça del Parlament, Malle, que porta gravat a la cama el nom del seu equip de futbol, el Millwall FC, es va dirigir amb altres persones on hi havia manifestants del moviment Black Lives Matter. 

La cosa va anar pujant de to i els seus el van abandonar. Envoltat, amb un ull de vellut, la intervenció de Patrick Hutchinton, un gegant musculós amb la missió que tot transcorregués pacíficament, se’l va carregar a l’esquena i el va salvar del que hauria pogut acabat molt malament. Que se sàpiga, Malle no li ha donat les gràcies.

«Un estúpid idiota»

L’acte de Hutchinton ha merescut incomptables elogis.  Alhora s’ha anat coneixent la identitat d’alguns dels presumptes patriotes que cantaven «soc racista i és així com vull ser», mentre tiraven ampolles i pots de fum a la policia.

Patriotes com Andrew Bank, de 28 anys, que es va posar a plorar quan el jutge el va condemnar dilluns a 14 dies de presó per orinar sobre la placa de l’agent Keith Palmer. La foto va provocar una reacció de ràbia i condemna unànime. Palmer havia mort apunyalat per un terrorista islàmic que acabava de protagonitzar un atac mortal al pont de Westminster i pretenia entrar al Parlament.

Bank havia begut, segons confessió pròpia, 16 pintes de cervesa, o el que és igual, set litres i mig, des de la nit de divendres, que va passar en blanc, fins al migdia de dissabte. El pare de Bank l’ha descrit com «un estúpid idiota», sense que ningú l’hagi contradit. L’alcohol havia circulat en abundància durant la protesta dels que, en lloc de defensar estàtues i grans valors històrics, com havien anunciat, es van comportar com el que presumiblement eren molts: ‘hooligans’ del futbol anglès buscant brega.

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Notícies relacionades

Un altre jutjat i condemnat aquest dimecres és Daniel Allan, de 35 anys, filmat donant puntades de peu al terra a un sergent de la policia, al costat del Big Ben. L’agressor tampoc és precisament un ciutadà modèlic. Allan té més de 100 condemnes prèvies i es va passar un any a la presó per violència masclista, quan va intentar entrar a la casa de la seva exparella, que feia temps que assetjava i l’havia amenaçat de segrestar dos nens.  Ara el càstig pot ser d’entre dos i tres anys de presó.  

Els ultres havien sigut convocats per líders de grupuscles com English Defence League i Britain First. A aquest últim pertanyia el supremacista que va assassinar la diputada Jo Cox fa ara justament quatre anys.