Distensió en suspens

Corea del Nord destrueix l'oficina d'enllaç de comunicació amb Corea del Sud

La tensió entre els dos països ha augmentat arran de l'enviament de globus amb propaganda contra Kim Jong-un per activistes sud-coreans

undefined53296668 02 may 2020  south korea  seoul  people watch a news broadca200502103515

undefined53296668 02 may 2020 south korea seoul people watch a news broadca200502103515 / - YNA dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El règim de Pyongyang ha confirmat avui la destrucció de l’oficina d’enllaç intercoreana com a part de la seva decisió d’«interrompre totes les línies de comunicació» entre els dos països. La confirmació l’ha fet l’agència oficial nord-coreana, KCNA, poques hores després que des de Seül s’informés de la destrucció d’aquestes instal·lacions.

«L’oficina conjunta entre el nord i el sud ha quedat completament destruïda avui», diu el text de KCNA. «Ja hem interromput totes les línies de comunicació entre les dues parts coreanes», afegeix la informació. La destrucció d’aquesta oficina va ser anunciada a Seül pel Ministeri d’Unificació, que va assenyalar que l’acció s’ha realitzat a les 14.49 hora local (5.49 GMT), a la zona industrial de Kaesong.

Enuig nord-coreà

Notícies relacionades

Segons l’agència nord-coreana, la decisió del règim de Pyongyang compleix la posició de «persones enfurismades» i la intenció de «pagar un preu alt pels seus crims», en aparent al·lusió al sud.

El text no cesmenta expressament la raó, però la destrucció d’aquesta oficina clau en el procés de distensió intercoreà es produeix enmig de l’increment de la tensió entre Seül i Pyongyang per l’enviament de globus amb propaganda de part d’activistes contraris al dictador nord-coreà, Kim Jong-un.