TESI DE L'ADMINISTRACIÓ DE TRUMP

Els EUA s'obcequen que el coronavirus es va crear en un laboratori malgrat el consens científic en contra

Pompeo assegura que disposa de «proves significatives» de l'origen intencionat de la SARS-CoV-2, però de «cap certesa»

zentauroepp50102850 files  in this file photo taken on may 02  2018  us presiden190928204306

zentauroepp50102850 files in this file photo taken on may 02 2018 us presiden190928204306 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Estats Units disposen de «proves significatives» que el nou coronavirus es va propagar des d’un laboratori de Wuhan (Xina), però de «cap certesa», ha declarat el cap de la diplomàcia nord-americana, Mike Pompeo, segons informa l’agència France-Presse. Fa temps que l’Administració de Donald Trump està obcecada en la teoria que el virus SARS-CoV-2 va ser creat per científics, en contra del consens de la ciència sobre el seu origen animal.

Preguntat Pompeo per les discrepàncies expressades per alguns alts responsables dels EUA respecte a la tesi de l’Administració, el secretari d’Estat ha manifestat que no hi veu cap incoherència. «No tenim cap certesa, però hi ha proves significatives que procedeix d’un laboratori», ha reiterat.

Notícies relacionades

La teoria que el coronavirus va ser fruit d’un treball d’enginyeria genètica va quedar descartada en un estudi publicat eb la revista ‘Nature Medicine’. Aquesta minuciosa anàlisi va concloure el debat sobre el fals origen humà (i intencionat) del patogen, sorgit d’un procés de mutació natural

Les següents informacions abunden en aquesta explicació: