HI HA ALMENYS CINC FERITS

Explosió al costat de l'ambaixada dels EUA a Tunísia

Members of security forces stand guard at the site of a suicide attack near the U.S. embassy in Tunis, Tunisia March 6, 2020. REUTERS/Zoubeir Souissi

Members of security forces stand guard at the site of a suicide attack near the U.S. embassy in Tunis, Tunisia March 6, 2020. REUTERS/Zoubeir Souissi / ZOUBEIR SOUISSI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 Almenys cinc agents de policia han resultat ferits aquest divendres en un suposat atac suïcida a prop de l’ambaixada dels Estats Units a la capital tunisiana, segons ha informat la ràdio local Mosaique FM.

Segons ha confirmat a Efe un testimoni, l’atacant conduïa una moto al barri financer del Lac i es va fer explotar prop d’una patrulla de policia que custodiava la zona.

El juny passat, Tunísia va ser víctima d’un doble atemptat suïcida en dos punts diferents de la capital que va acabar amb la vida d’un agent i va ferir vuit persones.

L’octubre passat, una noia de tot just 20 anys va causar 15 ferits al fer esclatar la càrrega que portava al bolso davant una patrulla de la Policia a la cèntrica avinguda Habib Bourguiba, a prop de l’ambaixada de França.

Tunísia va viure el 2015 una cadena de tres atemptats a la capital i a Sousa que va acabar amb la vida de 72 persones, 60 d’ells turistes estrangers i 12 membres de la Guàrdia Presidencial.

Atacs nocius per al turisme

Notícies relacionades

Els atacs, que van enfonsar el turisme, una de la principals indústries d’un país sumit en una greu crisi econòmica, van ser reivindicats per una branca salafista radical local vinculada a l’esmentat grup gihadista.

Els atemptats es produeixen tot just quatre mesos abans d’unes eleccions presidencials i legislatives que es consideren crucials per al futur del país.