Tensió Internacional

Donald Trump amenaça l'Iran d'atacar 52 objectius si els Estats Units pateixen cap atemptat

Fa uns dies el comandant Qasem Soleimani va morir durant un atac

zentauroepp51459411 u s  president donald trump speaks at a signing ceremony for191221154803

zentauroepp51459411 u s president donald trump speaks at a signing ceremony for191221154803 / LEAH MILLIS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tensió internacional pel conflicte entre els Estats units i l’Iran va augmentant. Aquest dissabte el president de les barres i les estrelles, Donald Trump, va assegurar que hi haurà represàlies molt ràpides i fortes en contra del país asiàtic si és que hi ha cap atemptat contra algun nord-americà.

«Que això serveixi com una ADVERTÈNCIA que si l’Iran ataca qualsevol nord-americà o actiu nord-americà, tenim identificats 52 llocs iranians (que representen els 52 ostatges nord-americans presos per l’Iran fa molts anys), alguns d’ells de molt alt nivell i importants per a l’Iran i la cultura iraniana, i aquests objectius, i l’Iran mateix, SERAN COLPEJATS MOLT RÀPID Y MOLT FORT», va dir el mandatari a través de la seva xarxa social Twitter.

Destaca que en un atac de fa uns dies va morir Qasem Soleimani, amb l’objectiu de «parar una guerra» i no per començar cap tipus de conflicte, tot i que l’Iran ja va indicar que prendrà represàlies per aquestes accions.

Notícies relacionades

D’acord amb la cadena Fox, el president ha ordenat enviar entre 3.000 i 3.500 soldats a l’Iran, a més de reforçar tota la seguretat al seu país.

La decisió de Donald ha provocat caigudes en borsa, pujades del preu del petroli i ha despertat el temor d’un conflicte armat, a més de la crítica dels seus opositors per no haver avisat l’estratègia que s’executaria.