Projecte polèmic

Macron adverteix que la reforma de les pensions es «completarà»

En el discurs de Cap d'Any el president francès afirma que espera arribar a un «compromís» l'abans possible amb els sindicats «que ho vulguin»

undefined51542692 this tv grab taken from french tv channel france 2 shows fre191231204108

undefined51542692 this tv grab taken from french tv channel france 2 shows fre191231204108 / MARTIN BUREAU

1
Es llegeix en minuts
Afp

El president de França, Emmanuel Macron, ha demanat avui al Govern que «trobi un compromís ràpid» amb els sindicats per desactivar les protestes que des de fa 27 dies hi ha al país per la polèmica reforma de les pensions.

«Espero que amb les organitzacions sindicals que ho vulguin, el Govern d’Édouard Philippe trobi el camí per arribar a un compromís ràpid», ha dit Macron durant el missatge d’aquesta nit de Cap d’Any.

Vida quotidiana

Notícies relacionades

En qualsevol cas, el mandatari francès ha advertit que «la reforma de les pensions es completarà».  «Sé que les decisions que es prenen poden ofendre molt i causar por i oposició», ha afirmat el president. «¿Però hemde renunciar per això a canviar el nostre país, la nostra vida quotidiana? No», ha afegit. 

«Això seria abandonar a qui el sistema ja ha abandonat, seria trair els nostres fills, els fills dels nostres fills, que després serien els que haurien de pagar el preu de les nostres renúncies. Per això es durà a terme la reforma de les pensions», ha assenyalat.