MANIFEST ELECTORAL

Boris Johnson promet executar el 'brexit' abans del 31 de gener

La sortida de la UE centra el programa que els 'tories' presenten de cara a les eleccions del 12 de desembre

23/11/2019. London, United Kingdom: Boris Johnson General Election Campaign Day Sixteen.The Prime Minister Boris Johnson campaigning in Uxbridge with his dad Stanley, on day 16 of his General Election campaign. (Andrew Parsons / i-Images / Contacto)

23/11/2019. London, United Kingdom: Boris Johnson General Election Campaign Day Sixteen.The Prime Minister Boris Johnson campaigning in Uxbridge with his dad Stanley, on day 16 of his General Election campaign. (Andrew Parsons / i-Images / Contacto) / Andrew Parsons (Andrew Parsons)

2
Es llegeix en minuts
Efe

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, aquest diumenge ha promès executar el ‘brexit’ abans de finals de gener del 2020. Aquest diumenge el ‘premier’ ha fet aquest anunci amb motiu de la presentació del manifest del seu programa  de cara a les eleccions generals que el Regne Unit celebrarà el 12 de desembre.

«És el moment de girar full al dubte, als retards i a la divisió dels últims anys i començar un nou capítol en la increïble història d’aquest país, el millor lloc sobre la terra», ha dit el líder ‘tory’ en un comunicat divulgat abans de la presentació oficial del manifest del partit.

Sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el programa conservador conté la promesa de tornarl’acord del ‘brexit’ al Parlament britànic abans de Nadal si els conservadors surten elegits amb majoria a les urnes. L’objectiu de Johnson és que aquest pacte sigui ratificat pels diputats abans de la data prevista de sortida, el 31 de gener.

Segons ha explicat, la reintroducció el desembre del projecte de llei del ‘brexit’ –que ja va superar la segona lectura en el tràmit parlamentari l’octubre passat– seria un «regal de Nadal avançat» per a aquells votants cansats del procés. «Quan aquest Nadal les famílies s’asseguin a menjar el gall dindi vull que disfrutin de la temporada festiva sense l’aparentment interminable drama del ‘brexit’», ha dit Johnson.

El cap de l’Executiu ha assegurat que el programa conservador «farà que s’executi el ‘brexit’» i permetrà als britànics «avançar i donar curs al potencial de tot el país».

Altres mesures del programa ‘tory’

A més del ‘brexit’, el manifest electoral ‘tory’ inclou altres mesures cridaneres, com un «triple bloqueig fiscal», que garanteix que els conservadors no incrementaran l’impost sobre la renda, les contribucions a la seguretat social ni l’IVA si surten reelegits i que «tornaran diners a la butxaca del contribuent».

El Partit Conservador promet així mateix donar un impuls xifrat en 1.000 milions de lliures (uns 1.164 milions d’euros) en ajuts per a la cura dels nens després de l’escola i durant les vacances escolars.

Notícies relacionades

El programa també contempla destinar 6.300 milions de lliures (uns 4.191 milions d’euros) a fi d’implementar mesuresd’eficiència energètica per retallar les factures de combustible per a 2,2 milions de llars d’aquest país.

Amb relació al canvi climàtic, el manifest inclou una prohibició a l’exportació de residus de plàstic a països de fora de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i manté el seu actual compromís de retallar les emissions de carboni a zero abans del 2050.