ACCIDENT SENSE VÍCTIMES

Un pilot d'un F-16 salta en paracaigudes i queda penjat d'una línia elèctrica

L'avió belga ha tingut un accident quan es dirigien a la base aèria francesa de Lann-Bihoué

49931394 60

49931394 60 / Geert Vanden Wijngaert (AP)

1
Es llegeix en minuts
Afp / El Periódico

Un avió militar belga F-16 s’ha estavellat aquest dijous al matí a l’oest de França. No ha causat víctimes, però un dels dos pilots ha quedatsuspès en una línia d’alt voltatge després de saltar en paracaigudes, segons ha anunciat la prefectura del departament de Morbihan.

«Aquest avió s’ha enlairat a Florennes [Bèlgica] i s’ha dirigit a la base aèria francesa de Lann-Bihoué», a prop de la ciutat de Lorient, segons ha informat la prefectura. «El pilot i el copilot han pogut sortir expulsats abans del xoc. Tots dos estan localitzats i vius», ha dit. Segons la prefectura, aquest avió «no anava armat i la seva càrrega està sent recuperada». 

Un dels pilots ja ha sigut rescatat, mentre que el segon està suspès d’una línia d’alt voltatge on ha caigut amb el paracaigudes. Els serveis de rescat i el gerent de la xarxa elèctrica d’alt voltatge estan ajudant en la recuperació dels militars, segons ha afegit la prefectura.

Notícies relacionades

S’ha establert un perímetre de seguretat de 500 metres al voltant del lloc de l’accident aeri i la gendarmeria està assegurant l’àrea. El prefecte va desencadenar una cèl·lula de crisi. 40 bombers i 20 vehicles d’emergència s’han mobilitzat.

Entrenament

«Podem confirmar que un biplaça F-16 que estava fent un vol d’entrenament s’ha estavellat a prop de Lorient aquest matí. Els dos ocupants han aconseguit expulsar els seients d’ejecció», ha comunicat el ministeri de Defensa belga.

Temes:

Bèlgica França