AL VATICÀ

Francesc porta al papamòbil 8 nens refugiats

Els menors, originaris de Síria, Nigèria i el Congo, van arribar a Itàlia des de Líbia de la mà de l'ACNUR

zentauroepp48159723 vatican city  vatican   may 15  pope francis waves to the fa190515162537

zentauroepp48159723 vatican city vatican may 15 pope francis waves to the fa190515162537 / Franco Origlia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El papa Francesc ha portat al seu papamòbil, en un recorregut per la plaça de Sant Pere previ a una audiència general, vuit nens refugiats que van arribar a Itàlia amb barco o a través delscorredors humanitaris organitzats per les Nacions Unides.

Notícies relacionades

Durant el tradicional recorregut amb el vehicle papal per la plaça de San Pedro per saludar els fidels, Francesc a vegades convida grups de nens que l'acompanyin en el trajecte. Aquesta vegada el grup era especial, ja que es tractava de nens procedents de Síria, Nigèria i el Congo que van arribar a Itàlia el 29 d’abril passat des de Líbia gràcies a la iniciativa passadissos humanitaris de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i el Govern italià, informa el Vaticà. Amb aquest programa s’ha aconseguit evacuar més de 2.500 migrants vulnerables de Líbia.

Els altres nens van arribar en un barco a Itàlia fa uns quants mesos i "han sigut acollits juntament amb les seves famílies al centre de l’associació Mondo Migliore i la cooperativa Auxilium. Al final de l’audiència, el Papa ha saludat la delegació de l’oenagé Save the Children Italia i a diversos centres d’acollida de Roma, així com els "refugiats procedents de Líbia" presents avui a la plaça de Sant Pere.