TRÀNSIT AERI

Centenars de passatgers, encallats a Tailàndia pel tancament de l'espai aeri del Pakistan

Almenys una trentena de vols amb destinació a Europa i el Pakistan s'han vist afectats pel tancament provocant saturació als aeroports tailandesos

pasajeros-atrapados-locutado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de passatgers han passat la nit encallats a l’aeroport internacional de Tailàndia per la cancel·lació de més d’unavintena de vols amb destinacions al Pakistan i Europa. El Governd’Islamabad va ordenar el tancament del seu espai aeri per alsvols comercials, a causa de l’escalada militar i a la tensió amb l’Índia l’Índia  recents esdeveniments esdevinguts al Caixmir.milers de passatgers principals aeroports

Durant la passada nit es van cancel·lar 35 vols, 20 de sortida i 10 d’arribada, a l’aeroport internacional Suvarnabhumi de Bangkok. “Hi ha uns 4.000 passatgers afectats”, segons la portaveu de Thai Airways. L’aerolínia ha anunciat que les comunicacions amb Europa han sigut recentment represes després d’obtenir el permís per redirigir tots els vols afectats a través de la Xina.  

Les cancel·lacions es van produir després que tres vols amb destinació a diferents ciutats pakistaneses haguessin de tornar a Bangkok igual com els vols amb destinació aLondres, Moscou i Frankfurt via Phuket, al sud de Tailàndia. Els passatgers afectats han declarat que l’aerolínia tailandesa no els va oferir menjar ni allotjament i que van haver de passar la nit a l’aeroporta l’espera de notícies. 

Només vols militars

Notícies relacionades

Després de l’anunci, l’espai aeri pakistanès apareixia buit al lloc www.flightradar24.com, que monitora els vols a tot el món. El diari PakTribune va informar d’aglomeracions als aeroports de les ciutats de Peshawar, Lahore i Karachi, i també a la capital, Islamabad.

Durant el tancament, que estarà vigent per temps indefinit, les terminals aèries només podran ser utilitzades per a finalitats militars, van establir fonts citades per la premsa pakistanesa. D’acord amb l’Autoritat d’Aviació Civil (CAA), el tancament es va deure a “la situació de seguretat que preval”, després que l’Índia bombardegés suposats campaments terroristes al Pakistan i aquest país respongués amb la demolició de dos avions indis dins del seu espai aeri i la captura dels seus dos pilots.