TENSIÓ AL CAIXMIR

El Pakistan fa caure dos caces indis i deté dos pilots

L'atac respon al previ bombardeig de l'Índia en territori pakistanès

zentauroepp47146251 pakistan190227102200

zentauroepp47146251 pakistan190227102200 / FAROOQ KHAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

L’Exèrcit pakistanès ha anunciat que ha fet caure dos caces indis dins del seu espai aeri, un dia després que l’Índia anunciés el bombardeig de campaments insurgents en territori del Pakistan. Dos delspilots  han sigut detinguts. Un es troba a l’hospital i l’altre, sota custòdia policial.

"La Força Aèria del Pakistan ha fet caure dos caces indis dins de l’espai aeri pakistanès", ha confirmat en el seu compte de Twitter el portaveu de l’Exèrcit pakistanès, el general major Asif Ghafoor.

El portaveu va indicar que una de les aeronaus va caure dins delCaixmir pakistanès i l’altra a la zona índia d’aquesta regió disputada pels dos països des de 1947 i per la qual han lluitat dues guerres i diversos conflictes menors.

"Un pilot indi va ser arrestat per les tropes sobre el terreny", va assegurar Ghafoor. A més, va assenyalar que els caces indis van violarl’espai aeri pakistanès després que el Pakistan dugués a terme bombardejos en territori indi.

Capacitat d’autodefensa

El Ministeri d’Exteriors pakistanès va confirmar que els seus caces han "colpejat" avui territori indi sense causar pèrdues humanes o materials per demostrar la seva capacitat d’autodefensa.

"La Força Aèria del Pakistan ha dut a terme bombardejos a través de la Línia de Control (LoC, frontera de facto al Caixmir) des de l’espai aeri pakistanès", ha confirmat en un comunicat el Ministeri d’Exteriors.

El comunicat argumenta que "no es tracta d’una venjança" i que l’atac va estar dirigit contra "objectius no militars, evitant les pèrdues humanes i els danys col·laterals". L’únic objectiu era demostrar el nostre dret, voluntat i capacitat per a l’autodefensa", segons la nota, en què s’acusa l’Índia de "cometre actes de terrorisme" al seu territori.

La nova escalada entre les dues nacions amb potencial nuclear es produeix després que el Govern indi anunciés que havia bombardejat en terra pakistanès campaments insurgents de Jaish-e-Mohammed (JeM), grup que va reivindicar l’atemptat amb bomba en què van morir 42 policies al Caixmir indi el passat 14 de febrer.

Segons la versió de Nova Delhi, en l’operació índia van morir "un important nombre de terroristes del JeM, formadors, comandants d’alt rang i grups de gihadistes que estaven sent ensinistrats per emprendre atacs".

Notícies relacionades

Islamabad, no obstant, va negar baixes o danys i només va admetre una breu invasió aèria del seu territori i el llançament de quatre bombes que van caure en espais oberts.

L’Índia ha acusat reiteradament el Pakistan de recolzar el "terrorisme transfronterer", i de permetre i afavorir el funcionament en el seu territori de grups terroristes que tenen com a finalitat atacar objectius indis i atiar les protestes amb ànim separatista entre la població caixmiriana.

Temes:

Pakistan Índia