EL FUTUR DE LA UE

Multitudinària marxa a Londres per un segon referèndum sobre el 'brexit'

Els organitzadors xifren l'assistència en 670.000 persones, la qual cosa la convertiria en la més gran des d'una manifestació contra la guerra de l'Iraq el 2003

zentauroepp45538947 vf001  london  united kingdom   20 10 2018   demonstrators m181020175144

zentauroepp45538947 vf001 london united kingdom 20 10 2018 demonstrators m181020175144 / VICKIE FLORES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de milers de partidaris de la presència del Regne Unit a la Unió Europea han marxat pels carrers de Londres en la manifestació més gran fins al moment per exigir que el Govern britànic celebri un segon referèndum sobre la conveniència d’un brexit.

A la marxa, els manifestants portaven pancartes com Es hora d’un gir a la UE i Europeu i orgullós.  Els organitzadors han xifrat l’assistència en aproximadament 670.000 persones, la qual cosa la convertiria en la més gran de la Gran Bretanya des d’una manifestació contra la guerra de l’Iraq el 2003.

James McGrory, un dels organitzadors de la marxa, ha afirmat que els votants haurien de tenir l’oportunitat de canviar d’opinió perquè la decisió afectarà les seves vides durant generacions. “La gent pensa que les negociacions sobre el brexit són un desastre total, no tenen fe en el govern per complir les promeses que es van fer, en part perquè no es poden complir”, ha dit.

Discrepàncies

Els manifestants han fet onejar la bandera blava i daurada de la UE i han portat pancartes en favor de la permanència en la UE, en una marxa celebrada al final d’una setmana tumultuosa per a la primera ministra, Theresa May, en la qual no ha arribat a un pacte de ruptura amb els líders de la UE a Brussel·les i ha enfurismat els membres del seu propi partit al realitzar més concessions a les converses.

Notícies relacionades

Amb a penes una mica més de cinc mesos perquè la Gran Bretanya se’n vagi del si comunitari europeu, no hi ha directrius clares sobre com serà un futur acord comercial amb la UE. Algunes faccions en el Partit Conservador amenaçat de rebutjar un acord si May aconsegueix pactar-ne un.

James McGrory, un dels organitzadors de la marxa, ha afirmat que els votants haurien de tenir l’oportunitat de canviar d’opinió perquè la decisió afectarà les seves vides per generacions. “La gent pensa que les negociacions sobre el brexit són un desastre total, no tenen fe en el govern per complir les promeses que es van fer, en part perquè no es poden complir”, ha dit.