BREXIT

«Fins als ous del 'brexit'», el cartell d'un milionari als carrers de Londres

L'empresari Charlie Mullins defensa un segon referèndum contra la sortida del Regne Unit de la Unió Europea

zentauroepp45511814 a woman walks past an anti brexit advertisement paid for by 181019121451

zentauroepp45511814 a woman walks past an anti brexit advertisement paid for by 181019121451 / PETER NICHOLLS

1
Es llegeix en minuts

L’amo de l’empresa Pimlico Plumbers, Charlie Mullins, es nega a retirar els cartells que ha posat a Londres amb el text "Fins als ous del 'brexit'" (‘Bollocks to brexit’). Segons l’amo  del’empresa de fontaneria es tracta d’un exercici de "llibertat d’expressió".

Malgrat el seu llenguatge impropi, els cartells seguiran als carrers de la capital britànica. Dimecres passat va canviar el cartell de la teulada de la seva empresa, el més visible, per un en el qual l’expressió malsonant està en una tipografia més petita. Al  mural hi estan escrits els detalls de la marxa programada per al dia 20 a Londres contra el 'brexit' i a favor d’un segon referèndum.

Notícies relacionades

Mullins és un antic donant del Partit Conservador que s’ha pronunciat contra el 'brexit' des del principi. Argumenta que la pertinença a la Unió Europea és un privilegi, ja que es té accés a "potencials clients" per als seus productes i serveis. Afegeix que el preocupa com pugui afectar això els seus fills i els seus nets, que es veuran perjudicats socialment i econòmicament  durant dècades .

Imitació

La companyia Stannah, d’ascensors, es va sumar a la campanya amb un cartell que conté la frase "El ‘brexit’ és una bogeria" ('Brexit is bonkers'). L’ha retirat després de les queixes de l’ajuntament perquè és un cartell a favor de la marxa del dia 20 d’octubre a Londres contra el ‘brexit’. En aquesta marxa hi assistiran algunes figures rellevants, com per exemple l’alcalde londinenc Sadiq Khan.