FÒRUM ECONÒMIC

Onada de desercions en la conferència econòmica de Riad

Els Estats Units, la Gran Bretanya, França i Holanda anuncien que no assistiran al 'Davos del desert'

zentauroepp45486032 epa9187  riad  arabia saud    16 10 2018   fotograf a cedida181018140934

zentauroepp45486032 epa9187 riad arabia saud 16 10 2018 fotograf a cedida181018140934 / BANDAR ALGALOUD HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La conferència d’inversors 'Future Investment Initiativ’e, coneguda com el 'Davos del desert’ havia convocat polítics, empresaris i mitjans de comunicació de tot el món per discutir sobre l’economia global i el món de les inversions. L’esdeveniment començarà el dia 23 d’octubre i durarà fins al dia 25. Però les desercions es multipliquen.

El secretari nord-americà del Tresor, Steven Mnuchin, va anunciar la cancel·lació del seu viatge, hores després que ho fessin el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, i el seu homòleg holandès.   La directora de l’FMI, Christine Lagarde, va confirmar dimarts passat que no hi aniria. 

Cancel·lació d’empreses

Notícies relacionades

Empreses com araFord, Uber, HSBC, Mastercard, Credit Suisse i Virgin Group, entre d’altres, han confirmat que no aniran a Riad. Aquestes multinacionals estaven convidades a l’esdeveniment des del setembre d’aquest mateix any.  El fundador de Virgin Group, Richard Branson, s’ha volgut distanciar del govern saudita i ha dit que si es demostra que és cert que Riad va manar l’assassinat del periodista, "canviarà clarament la capacitat de qualsevol occidental de fer negocis amb el govern saudita". 

Mitjans de comunicació

Mitjans internacionals com la CNN, 'The Economist', 'The New York Times', el ‘Financial Times’ i la CNBC han confirmat que no seran presents en l’acte a Riad com a protesta. L’únic mitjà occidental que encara no ha cancel·lat la seva presència a l’esdeveniment és Fox Business