tensió diplomàtica

El presumpte assassí de Khashoggi va viatjar a Istanbul amb una serra

Salah al-Tubaigy, un dels 15 homes presents al consolat el dia de la desaparició del periodista, va estudiar medicina forense a Austràlia, segons mitjans d'aquest país

zentauroepp45508956 a turkish forensic police officer  c  speaks with officials 181018102028

zentauroepp45508956 a turkish forensic police officer c speaks with officials 181018102028 / YASIN AKGUL

1
Es llegeix en minuts

A mesura que passen els dies es van sabent més detalls del que pot ser que passés a l’interior del consolat de l’Aràbia Saudita a Istanbul. El metge que presumptament va esquarterar i va assassinar el periodista dissident saudita Jamal Khashoggi va estudiar a l’Institut de Medicina Forense de Victòria, a Austràlia, finançat per l’Executiu de Riad el 2015, segons informen aquest dijous diversos mitjans australians.

La cadena ABC afirma que Salah al-Tubaigy, identificat per les autoritats turques com un dels 15 homes presents al consolat durant el presumpte assassinat del periodista saudita, va transportar una serra per tallar ossos quan va entrar i va sortir d’Istanbul.

L’aparent implicació d’Al-Tubaigy, que treballa per al Ministeri de l’Interior saudita, desmenteix les versions que la mort del periodista crític al règim de Riad va ser un excés involuntari comès durant un interrogatori.

Pròxims al príncep

Notícies relacionades

Les autoritats turques sospiten que Khashoggi, desaparegut el 2 d’octubre passat després d’entrar al consolat de l’Aràbia Saudita a Istanbul, va ser assassinat dins de la legació. El periodista va anar al consolat per recollir uns documents per al seu casament, i des d’aleshores se’n desconeix el parador.

El diari 'The New York Times' va revelar aquesta setmana que Riad planeja reconèixer que Khashoggi va morir sota la seva custòdia en un interrogatori que se’ls va escapar de les mans, i que cinc dels presumptes quinze d’implicats són pròxims al príncep hereu.