L'Administració Trump va conspirar per enderrocar Maduro

zentauroepp44657532 venezuela s president nicolas maduro speaks during a meeting180815112537

zentauroepp44657532 venezuela s president nicolas maduro speaks during a meeting180815112537 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern dels Estats Units va mantenir diverses reunions secretes amb militars rebels de Veneçuela contraris al president Nicolás Maduro, segons informa aquest dissabte el diari ‘The New York Times’, que cita funcionaris nord-americans i un excomandant militar veneçolà.

Segons el diari, les reunions van començar a la tardor de l’any passat i van continuar fins aquest any, i durant aquestes converses, celebrades a l’estranger, els militars veneçolans van assegurar al Govern nord-americà que representaven centenars de membres de les Forces Armades que no estaven d’acord amb les decisions de Maduro.

La Casa Blanca, en preguntar-se-li per aquesta informació, va explicar al diari en un comunicat que era necessari participar en un “diàleg amb tots els veneçolans que expressen el desig de restablir la democràcia”, a fi d’“aportar un canvi positiu a un país que ha patit molt sota el Govern de Maduro”.

Un funcionari d’alt nivell del Govern nord-americà va explicar a ‘The New York Times’ que “després de moltes discussions, vam acordar que havíem d’escoltar el que ens volien dir”, però finalment les converses no van tenir el resultat desitjat per part dels veneçolans i els funcionaris nord-americans van decidir no recolzar els militars rebels. El rotatiu recorda que l’any passat Donald Trump va declarar que tenia una “opció militar” per a Veneçuela.

La conjura de la resistència

Notícies relacionades

Les revelacions de ‘The New York Times’ sobre Veneçuela i les conspiracions de l’Administració nord-americana per enderrocar un govern estranger es produeixen tres dies després que el prestigiós diari novaiorquès publiqués un article sense firma d’un “alt càrrec” de l’Administració Trump que revelava l’existència d’una “resistència” composta per alts funcionaris que intentaven torpedinar les iniciatives del cap de la Casa Blanca que podien posar en perill els EUA.

Trump va ordenar al Departament de Justícia, el titular del qual és el fiscal general Jeff Sessions, que obrís una investigació per esbrinar qui és el “traïdor i covard” autor d’aquest explosiu article. L’escrit presenta el magnat novaiorquès com un dirigent “amoral, impetuós i mesquí”.