Investiguen la causa

Vuit morts, entre els quals sis nens, en un incendi en un barri hispà de Chicago

El foc va consumir la part alta d'una vivenda on els menors feien una reunió

undefined44288627 this photo taken on july 12  2018 shows firefighters working180713182309

undefined44288627 this photo taken on july 12 2018 shows firefighters working180713182309 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un incendi registrat diumenge a la matinada al barri hispà de La Villita,al sector oest de Chicago, va deixar almenys vuit persones mortes, entre les quals sis nens, que eren al segon pis de la casa i no van poder ser rescatades, segons van informar els departaments de Bombers i de la policia de Chicago.

L’incendi va començar pels volts de les 04.00 hores de diumenge en una casa de l’avinguda South Sacramento. A banda dels morts, un adolescent i un adult van ser traslladats a l’hospital Stroger en estat molt crític, i en les tasques de rescat un bomber també va resultar ferit, va assegurar el portaveu del Departament de Bombers de Chicago, Larry Merritt.

Segons l’informe policial, les víctimes van ser trobades a la planta superior, que va ser descrita com un complex de vivendes integrades en una sola estructura, però el primer pis era buit.

Familiars de les víctimes van informar que hi va haver una festa de pijames dissabte a la nit i que els morts són d’almenys dues famílies. El portaveu del Departament de Bombers va informar que molts ja eren morts quan hi van arribar. Un dels morts és un nadó.

El pitjor incendi de les últimes dècades

Notícies relacionades

L’incendi es va estendre a la part posterior de l’edifici d’apartaments al mateix bloc i dos edificis pròxims van resultar afectats per la intensitat de la calor. Diverses famílies han hagut de ser traslladades i ressituades en altres apartaments del servei de salut, segons la Creu Roja, que tenia voluntaris al lloc.

L’Oficina del Metge Forense del comtat de Cook no ha divulgat la identitat de les persones que van morir, però el comissionat de Bombers, José Santiago, va dir que, perl’alt nombre de víctimes, “és un dels incendis més greus registrats a la ciutat en dècades". Mentrestant, el Departament de Bombers prossegueix amb la investigació per esbrinar l’origen del sinistre.

Temes:

Incendis Chicago