COMICIS PRESIDENCIALS

L'oficialista Carlos Alvarado guanya les eleccions de Costa Rica

El dirigent de Partit Acció Ciutadana (PAC) s'imposa amb el 60,66% de vots a Fabricio Alvarado, que n'obté el 39,33%

Presidential candidate of Costa Rica’s governing Citizen Action Party (PAC), Carlos Alvarado, celebrates victory  in San Jose on April 01, 2018.

Presidential candidate of Costa Rica’s governing Citizen Action Party (PAC), Carlos Alvarado, celebrates victory in San Jose on April 01, 2018. / EZEQUIEL BECERRA (AFP)

2
Es llegeix en minuts

El candidat oficialista del Partit Acció Ciutadana (PAC)Carlos Alvarado, de 38 anys, serà el nou president de Costa Rica després de guanyar aquest diumenge la segona volta de les eleccions amb el suport del 60,66% de votants, escrutades el 90,62% de les taules. Alvarado s'ha imposat així a l'aspirant de l'evangèlic conservador Partit Restauració Nacional, Fabricio Alvarado, que ha obtingut el 39,33% dels vots, segons les dades facilitades pel Tribunal Suprem d'Eleccions (TSE) de Costa Rica.

Durant la campanya, Carlos Alvarado, periodista, escriptor i politòleg de centreesquerra, va reiterar missatges en favor del respecte als drets de totes les persones i de formar un govern d'unitat per superar problemes com el dèficit fiscal, la pobresa i la infraestructura. El president electe va ser ministre de Desenvolupament Humà i de Treball durant l'actual Govern del president Luis Guillermo Solís, i es convertirà a partir del 8 de maig en el segon mandatari en la història del PAC.

En el seu primer missatge després de conèixer la seva victòria, Alvarado ha fet una crida a la unitat nacional i ha subratllat que treballarà per tirar endavant un país "que té el potencial de ser una nació que brilla i que avança cap al progrés". "El meu deure serà unir aquesta República, unir-la per tirar-la endavant i que sigui una república líder al segle XXI, que Costa Rica ocupi el lloc que es mereix, aquesta nació unida és la que hem de construir juntes i junts", ha destacat Alvarado des de la plaça Roosevelt de San José, plena de simpatitzants del seu partit.

El president electe ha apuntat que ha vist un país "divers, que té desigualtats, un país que necessita treballar molt per portar més oportunitats a diferents parts del país".

Felicitacions entre rivals

Notícies relacionades

Alvarado, s'ha qualificat com el "futur primer servidor" del país i ha felicitat el seu rival Fabricio Alvarado pel "moviment creat i per la feina que han fet". "Una abraçada afectuosa a Fabricio, la seva dona i les seves filles perquè hem d'unir Costa Rica i agraeixo l'oferiment de posar-se a les ordres per unir el país i combatre aquests mals que ens atribueixen, perquè si alguna cosa ha demostrat aquesta campanya és que és molt més el que ens uneix que el que ens separa", ha afegit.

Per la seva part, Fabricio Alvarado ha reconegut la seva derrota i ha felicitat Carlos Alvarado. "Felicito Carlos Alvarado. Una vegada donats els resultats del Tribunal Suprem d'Eleccions, li vaig trucar, el vaig felicitar i li vaig dir que pot comptar amb nosaltres per posar a caminar la Costa Rica que tots estimem. Li envio el meu respecte i el meu afecte", ha assenyalat.