TENSIÓ AL PRÒXIM ORIENT

Un vídeo mostra la mort d'un palestí tirotejat per l'esquena a Gaza

El jove, de 18 anys, és un dels 16 morts divendres en els enfrontaments amb l'Exèrcit d'Israel

palestino

palestino

1
Es llegeix en minuts

L'endemà dels incidents a Gaza que es van saldar amb la mort de 16 palestins i poques hores després que l'ONU reclamés "màxima contenció" a Israel durant les protestes de la 'Marxa del Retorn' s'ha donat a conèixer un impactant vídeo en què es veu com un palestí mor tirotejat per l'esquena durant els enfrontaments de dissabte amb l'Exèrcit israelià a Jabalia, al costat de la frontera.

Segons fonts palestines el noi assassinat és Abdul-Fatah Abd al-Nabi, de 18 anys, que va ser tirotejat quan fugia de la zona perimetral de la frontera. L'Exèrcit israelià de moment no ha comentat aquest incident, segons recull el diari hebreu 'Yedioth Aharonoth'.

A la gravació s'observa com el noi agafa un pneumàtic i surt corrents en direcció oposada a la tanca fronterera quan rep un tret per l'esquena i cau a terra. Un altre manifestant el treu de la zona. 

Abd al-Nabi és un dels 16 palestins que van perdre la vida divendres en els enfrontaments amb Israel durant la 'Marxa del Retorn', una manifestació organitzada per totes les faccions palestines per recordar l'èxode del 1948, quan es va constituir l'Estat d'Israel i la població àrab va haver de fugir.

L'Exèrcit israelià assegura que totes les persones mortes divendres eren terroristes d'entre 18 i 30 anys però les autoritats palestines afirmen que entre els morts hi ha un agricultor i un menor de 16 anys.

Notícies relacionades

Aquest dissabte la situació sembla més calmada, amb una manifestació de protesta d'uns 200 palestins a Gaza i una vaga general convocada per a aquest dissabte a Cisjordània i la Franja de Gaza. A més, les autoritats palestines han declarat dissabte dia oficial de dol