Trump es disculpa de la seva manera: "Mai he dit que sigui perfecte"

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump is seen in a video screengrab as he apologizes for lewd comments he made about women during a statement recorded by his presidential campaign and released via social media after midnight October 8, 2016. Donald J. Trump via Reuters/Handout FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.     TPX IMAGES OF THE DAY

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump is seen in a video screengrab as he apologizes for lewd comments he made about women during a statement recorded by his presidential campaign and released via social media after midnight October 8, 2016. Donald J. Trump via Reuters/Handout FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES. TPX IMAGES OF THE DAY / HANDOUT (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Enmig de la tempesta desencadenada pels seus lascius comentaris sobre les dones,lascius comentaris sobre les dones l'aspirant republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ha demanat perdó, tot i que ha matisat que només són "paraules". "Mai he dit que sigui perfecte i mai he fingit ser algú que no sóc. He dit i he fet coses de les quals em penedeixo, i les paraules publicades avui en un vídeo que té més d'una dècada en són un exemple", ha dit Trump a través d'un vídeo divulgat a les xarxes socials.

"Qualsevol que em conegui sap que aquestes paraules no em defineixen. Ja ho he dit: em vaig equivocar i demano disculpes", ha afegit el magnat novaiorquès, en resposta a l'escàndol suscitat arran que el 'The Washington Post' publiqués la cinta. En la seva declaració, Trump insisteix que ha dit "algunes coses estúpides", encara que ha subratllat que tan sols són "paraules", i ha atacat el matrimoni Clinton pels escàndols sexuals de l'expresident Bill Clinton.

"Hi ha una gran diferència entre les paraules i les accions d'altres persones. Bill Clinton ha abusat de dones, i Hillary (Clinton) ha assetjat, atacat, avergonyit i intimidat les seves víctimes", ha dit Trump en una declaració llegida. El magnat, a més, ha avançat que "parlarà més" del tema aquest diumenge, durant el segon debat presidencial que l'enfrontarà a Hillary Clinton.

QUAN ETS UNA CELEBRITAT...

En la cinta publicada per 'The Washington Post', el magnat immobiliari explica amb vulgaritats com se sobrepassa amb les dones en una conversa privada amb el presentador Billy Bush.."M'atrauen les dones guapes automàticament. Les començo a besar, és com un imant, no em puc ni esperar (...). I quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, pots fer el que vulguis (...). Agafar-les pel cony. Pots fer de tot", assegura Trump. 

Notícies relacionades

Aquestes paraules li han costat a Trump el rebuig dels seus propis companys de files, alguns dels quals, com el governador de Utah, Gary Herbert, li han retirat el suport i han anunciat que no votaran per ell al novembre. "Les declaracions de Trump, a més d'ofensives, són menyspreables. Si bé no votaré per Hillary Clinton, tampoc ho faré per Trump", ha apuntat Herbert en un missatge a través del seu compte de Twitter.

El president de la Cambra de Representants dels EUA, Paul Ryan, ha cancel·lat per la seva banda l'assistència de Trump al que havia de ser el primer acte conjunt de campanya d'aquests líders republicans aquest dissabte a Wisconsin.