Nous bombardejos sobre hospitals a Alep agreugen la situació de la població

Els dos grans hospitals de la ciutat es queden inoperatius pels atacs nocturns

Damasc continua l'ofensiva per recuperar el principal bastió urbà en mans rebels

El rescat d’una nena de 5 anys que havia quedat atrapada després d’un bombardeig a Alep. / EFE / VÍDEO: ATLAS

El rescat d’una nena de 5 anys que havia quedat atrapada després d’un bombardeig a Alep.
mtlopez35709038 topshot   editors note  graphic content   a wounded syrian c160928191125

/

2
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

Si la situació humanitària a l'est d'Alep ja era catastròfica, el bombardeig nocturn dels dos grans hospitals de la zona rebel de la ciutat no farà sinó agreujar-la. Aquest dimecres a les tres de la matinada, diverses bombes queien sobre l'hospital d'Al-Sakhor, han informat EL PERIÓDICO fonts de la Defensa Civil Siriana (més coneguts com els cascos blancs). Tres pacients han mort i diversos aparells han quedat inservibles.

Una mica més d'una hora més tard, era el torn de l'hospital Omer bin abdul-Aziz. El quiròfan i dues sales més d'intervenció han quedat destrossades, segons les mateixes fonts. Dos pacients han mort i vuit persones (entre elles, tres treballadors sanitaris) han resultat ferides.

“L'avió de caça ens ha sobrevolat i ha començat a llançar míssils contra aquest hospital cap a les quatre de la matinada”, ha explicat el radiòleg d'aquest hospital Mohammad abu Rajab en declaracions publicades per l'agència de notícies Reuters. “La runa ha caigut sobre pacients de la unitat de cures intensives”, ha afegit l'especialista.

L'organització humanitària Metges sense Fronteres (MSF) ha destacat que, des del juliol, els vuit hospitals restants a la part oriental d'Alep (en mans de l'amalgama entre moderats i gihadistes que conforma l'oposició al president sirià, Baixar al-Assad) han sigut atacats i han patit destrosses durant bombardejos diversos. Els dos centres mèdics bombardejats dimecres a la matinada comptaven amb el suport de MSF.

Després de l'atac, queden sis hospitals operatius a la zona rebel d'Alep, només tres dels quals són capaços d'atendre emergències. “Ha sigut un dia negre per a tots”, han lamentat les fonts dels cascos blancs'.

Des del final de la fràgil treva a Síria, el 19 de setembre passat, un comboi humanitari, diversos hospitals i almenys tres centres i tres ambulàncies de la Defensa Civil Síria han sigut atacats i destruïts per bombardejos de Damasc i els seus aliats russos, la potència dels quals al cel ha donat aire a un règim sirià que ara juga al contraatac.

També els forns

Notícies relacionades

Un altre atac davant d'un forn del centre de la ciutat septentrional siriana ha acabat amb almenys vuit morts i dotze ferits, totes elles persones que feien cua a l'espera del seu torn per comprar menjar. No gaire lluny, diverses fonts han assegurat que s'estaven produint forts enfrontaments entre l'Exèrcit de Síria i els combatents de l'oposició. Dimarts, els soldats fidels a Assad van agafar el control del barri de Farafira.

Per la seva banda, l'agència estatal siriana de notícies, Sana, ha assenyalat que una persona havia mort i 10 havien resultat ferides per un atac amb míssils dels “terroristes”, com el règim es refereix a qualsevol oposició a Damasc. Sana ha indicat, a més, que l'Exèrcit sirià havia destruït diversos punts d'emmagatzematge i fabricació d'armes pertanyents al bàndol rebel.