Vingegaard ja s’entrena i confirma que estarà en el Tour

El doble guanyador de la volta francesa torna a rodar a l’aire lliure amb la vista posada, d’aquí 52 dies, en la sortida del 29 de juny a Florència.

Vingegaard ja s’entrena i confirma que estarà en el Tour

sergi lópez-egea

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Per si algú tenia els mínims dubtes, que realment eren molt pocs, Jonas Vingegaard va confirmar ahir que estarà a la sortida del Tour, després que ja s’entreni sobre la bicicleta i que s’hagi recuperat de les ferides que es va produir en la caiguda del mes passat al País Basc i que el van obligar a estar 12 dies ingressat a l’Hospital de Vitòria.

Vingegaard, després d’abandonar Euskadi, va marxar primer amb la seva dona i la seva filla a la casa que la família té a Suïssa, on va acabar de fer repòs abans de reprendre els entrenaments que afronta amb l’única finalitat d’estar en les millors condicions el dissabte 29 de juny quan es donarà la sortida del Tour a la ciutat toscana de Florència.

Queden 52 dies i, per tant, hi ha temps de sobres per arribar en bon estat a la ronda francesa. A més, sempre que no hi hagi cap seqüela, Vingegaard és un ciclista que acostuma a entrar en forma ràpidament. Amb pocs quilòmetres acumulats ja va ser capaç de guanyar O Gran Camiño, a Galícia, al febrer, i la Tirrè-Adriàtic, al març.

"Espero ser allà, a la sortida del Tour de França. No sabem exactament quina serà la meva forma i com serà la recuperació, però faré tot el possible per arribar-hi en les millors condicions", va indicar el corredor danès en un vídeo difós ahir pel Visma.

L’equip comença a veure la llum després d’un inici de primavera terrible quant a accidents, ja que la seva altra gran figura, Wout van Aert, es va fracturar la clavícula i l’estèrnum al caure durant la disputa de la prova A través de Flandes, el 27 de març. El corredor belga té previst debutar el 23 de maig en el Tour de Noruega després de dos mesos d’absència a les carreteres.

Vingegaard, per la seva banda, es va trencar la clavícula i diverses costelles, cosa que li va provocar un pneumotòrax, la causa que va fer que estigués hospitalitzat a la capital basca. El doble vencedor del Tour va fer cap a terra el 4 d’abril durant un descens a Àlaba quan es disputava la quarta etapa de la Itzulia. En la caiguda es van veure immersos diversos ciclistes; entre ells, Primoz Roglic i Remco Evenepoel. Tots tres van haver d’abandonar, però tots ells ja s’estan entrenant amb la idea de córrer el Tour i enfrontar-se a Tadej Pogacar.

Victòria de Milan en el Giro

L’astre eslovè, mentrestant, va viure ahir una jornada tranquil·la en el Giro. La quarta etapa tornava a ser de les d’esprint massiu anunciat, malgrat que l’organització, per buscar una mica més de gràcia, col·loqués, igual que va passar dilluns, algun turó que animés els corredors, no fos cas que algun pogués trencar la unitat del pilot i presentar-se a la meta en solitari tot i que només fos per uns quants segons, una cosa improbable tal com es corre en el ciclisme contemporani.

Notícies relacionades

I perquè sempre hi ha equips com el Lidl, en el qual corre l’italià Jonathan Milan, l’astre actual de les volatas, com els italians sempre han denominat els esprints massius, una quadrilla que es juga part de l’èxit en el Giro en les victòries que Milan pugui aconseguir en arribades en grup.

Si dilluns Milan va ser segon, ahir ja va encertar a la diana per recompensar els tifosi amb la primera victòria local en un Giro en el qual no compten, Pogacar a part, amb cap aspirant a la victòria.