Puigdemont confia que la CUP l’investeixi

El candidato de Junts, Carles Puigdemont, en un acto con los jóvenes de la JNC

El candidato de Junts, Carles Puigdemont, en un acto con los jóvenes de la JNC

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat de Junts, Carles Puigdemont, vol que la CUP recolzi la seva investidura com a president de la Generalitat, però descarta que els anticapitalistes puguin tenir un paper en el seu futur Govern. Així ho va afirmar Puigdemont en la roda de premsa de l’agència Efe, celebrada ahir a Argelers.

"No els faré cap oferta per governar", va afirmar, de manera taxativa, després d’apuntar que tenen programes molt diferents. "La conversa duraria segons", va afegir, i va deixar clares les diferències, en una campanya en què Junts, més enllà de l’eix nacional, ha tornat a fer bandera de les seves polítiques econòmiques.

Notícies relacionades

En canvi, amb ERC, va donar per fet que es podrien posar d’acord en la majoria de temes sectorials, però els va instar a aclarir si la seva prioritat serà un Govern independentista o un tripartit amb el PSC i els Comuns, cosa que els republicans encara no han fet.

Per contra, a qui Puigdemont va tornar a treure de tota equació és l’extrema dreta d’Aliança Catalana. Així, va desdenyar el seu programa per parlar només d’immigració i va descartar qualsevol pacte amb una formació que va definir com de l’"extraradi".