Assad promet reconquistar tot Síria el dia en què entra en vigor l'alto el foc

El dictador sirià fa aquest anunci després de resar a Daraia, una ciutat reconquistada pel règim

35495328 60

35495328 60 / - (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El president sirià, Baixar al-Assad,ha afirmat aquest dilluns que el seu Govern vol recuperar el control de tot Síria, en declaracions durant un recorregut per la ciutat de Daraia, al sud-oest de Damasc, difoses en un vídeo de la seva oficina.

"L'Estat sirià té la determinació de recuperar totes les regions (en mans) dels terroristes", ha dit el mandatari, tot i que avui s'espera que entri en vigor l'alto el foc, acordat pels EUA i Rússia, al país àrab.

"Hem vingut aquí (en referència a Daraia) per substituir la falsa llibertat per la verdadera -ha afegit Al-Assad-, que comença amb el retorn de la seguretat, continua amb la reconstrucció i acaba amb una decisió nacional independent".

"CONSPIRACIÓ CONTRA EL PAÍS"

Al-Assad ha explicat que vol dirigir aquest missatge als ciutadans i a "aquells que han treballat en contra de Síria, especialment als països immersos directament en la conspiració contra el país i que recolzen els terroristes".

En al·lusió als combatents en àrees fora del control del Govern, el president ha instat "tots els sirians a anar cap a la reconciliació".

"Quan dic això, assumeixo que la majoria dels sirians són patriotes i que la majoria dels que són en zones en mans dels armats estan disposats a tornar al si de la nació", ha destacat Al-Assad.

"I a aquells que insisteixen a continuar sent mers instruments per un grapat de dòlars -ha subratllat-, els diem simplement que les Forces Armades continuen la seva feina sense dubtar i sense descans, i independentment de les condicions internes o externes".

PASSEJADA ENTRE LA DEVASTACIÓ

Durant la gravació, es veuen imatges d'Al-Assad, acompanyat d'una nodrida delegació governamental, passejant pels devastats carrers de Daraia.

En una mesquita d'aquesta ciutat, el president ha participat avui en la pregària per la festivitat musulmana del Sacrifici.

El dia 25 d'agost, les autoritats i els rebels de Daraia van tancar un acord pel qual els opositors es van comprometre a entregar les armes i que permetia la seva evacuació amb el compromís del Govern que no prendria represàlies contra els insurgents.

Notícies relacionades

Dos dies més tard, Daraia va quedar totalment buida després de la sortida de 3.200 civils i 800 rebels de la ciutat, que va estar assetjada per l'exèrcit durant quatre anys.

La importància estratègica de Daraia és per la seva proximitat a l'aeroport militar de Mezze, així com a l'autovia que uneix Damasc amb el Líban.