El Govern no assumeix la repatriació de l'espanyola que va morir en el terratrèmol d'Itàlia

La plataforma change.or registra una iniciativa perquè el Govern espanyol es faci càrrec de les despeses, que podrien ser de fins a 6.000 euros

Christian Casini, parella d'Ana i ciutadà italià, que va resultar ferit lleu en el terratrèmol "està superdolgut", assegura l'oncle d'Ana Huete

Façana de la pizzeria que regentava Ana Huete amb la seva parella, a Granada.

Façana de la pizzeria que regentava Ana Huete amb la seva parella, a Granada. / PEPE TORRES (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els familiars d'Ana Huete, la jove granadina que va morir en el terratrèmol de dimecres passat al centre d'Itàlia, esperen aquest dissabte a Roma que es resolguin els tràmits per a la repatriació del cadàver.

L'oncle d'Ana, Nicolás Espigares, portaveu de la família, va expressar aquest divendres cert malestar perquè el Ministeri d'Exteriors facilitarà el procés administratiu, l'agilitzarà si fos necessari, però no es fa responsable de la despesa de repatriació, que pot costar fins a 6.000 euros.

IMPOSSIBILITAT DE COSTEJAR LES DESPESES

La normativa vigent impedeix al Ministeri d'Afers Estrangers i de Cooperació costejar la repatriació de cadàvers d'espanyols o el seu trasllat a un tercer país, encara que permet concedir ajudes per pagar la inhumació o incineració de les restes d'un espanyol mort quan cap altra persona les pugui afrontar, informa Europa Press.

No obstant, Exteriors sí que s'ha fet càrrec en altres ocasions de la repatriació de cadàvers d'espanyols morts en circumstàncies similars, com és el cas de l'espanyola Roser Palau, que va morir en el terratrèmol del Nepal del 2015. Per això la plataforma change.org ha registrat una iniciativa perquè el Govern espanyol es faci càrrec de la repatriació.

A L'ESPERA DELS TRÀMITS

Els seus pares i dos familiars més són a la capital italiana i esperen que en un dia o dos tinguin l'autorització per emportar-se el cos a Granada. "Estem a l'espera senzillament que ens comuniquin quan" es podrà fer la repatriació, ha assegurat Espigares, que va afegir: "Ens han comentat que com a molt serà potser dimarts o dimecres". "Encara que mai se sap si per part de les autoritats d'aquí existeixi algun problema", ha reconegut.

Notícies relacionades

Espigares ha confirmat que l'Ambaixada d'Espanya a Roma està assistint-los en els tràmits i ha posat un vehicle a la seva disposició mentre estiguin a la capital italiana. "Ens estan atenent perfectament", ha afirmat Espigares.

LA PARELLA D'ANA, "SUPERDOLGUT"

Preguntat per com es trobava Christian Casini, parella d'Ana i ciutadà italià, que va resultar ferit lleu en el terratrèmol, ha assegurat que "està regular". "Està superdolgut", ha afegit l'oncle d'Ana. Casini, que regentava la pizzeria a Granada amb Ana, ha patit danys al nas i a les cames i ha de portar crosses.