Naufraga un vaixell amb més de 600 immigrants a la costa grega

Els guardacostes salven 340 persones i recuperen quatre cadàvers en l'operació de rescat en curs

La Mitja Lluna Roja informa de la troballa i recuperació de 117 cossos a la costa de Líbia

El Mediterrani continua sent un gran cementiri. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La guàrdia costanera grega porta a terme aquest divendres una operació de rescat de prop de 700 immigrants que viatjaven en una embarcació a la deriva al sud de la localitat cretenca de Kalí Limeni, en aigües internacionals.

Els guardacostes han assegurat haver trobat, de moment, quatre cadàvers i haver salvat 340 immigrants gràcies a les bones condicions meteorològiques, que han ajudat en les tasques de rescat de l'embarcació, de 25 metres d'eslora, que segons les autoritats transportava entre 600 i 700 immigrants.

A més de dos vaixells enviats pels guardacostes hel·lens, cinc embarcacions civils més que es trobaven a la zona estan ajudant en les tasques de salvament, juntament amb un helicòpter Super Puma i un avió grecs.

TROBALLA A LÍBIA

Mentrestant, almenys 117 cadàvers d'immigrants han sigut recuperats des de dijous a la costa de Líbia, a la localitat de Zuara, a 120 quilòmetres a l'oest de la capital, Trípoli, segons ha informat la secció àrab de la Creu Roja, la Mitja Lluna Roja, al seu compte oficial de Facebook.

L'organització humanitària ha explicat que va procedir a recuperar els cossos dels immigrants, després que residents de Zuara informessin la policia sobre la presència d'aquests cadàvers. L'operació es va portar a terme dijous, en col·laboració amb les forces de seguretat de la localitat i la Fiscalia.

"Procés de recollida de dijous al matí a les 10.30 hores fins dijous a la nit", es pot llegir a la publicació que apareix al costat de les imatges.

Notícies relacionades

La Mitja Lluna Roja no va oferir detalls de la identitat de les víctimes, ni la seva edat, sexe o nacionalitat, però es creu que podrien ser els cossos de passatgers de la barcassa que va naufragar la setmana passada davant les costes líbies.

Segons l'ONU, 2.510 persones han mort intentant arribar per mar a Europa salpant en precàries embarcacions de Líbia o de Turquia des de principis del 2016.