CRISI HUMANITÀRIA A EUROPA

Arriben a Tarragona 10 refugiats eritreus procedents d'Itàlia

La Creu Roja els acollirà durant sis mesos en pisos de la ciutat

icoy34035800 25 05 2016 madrid espa a llegada a madrid de refu160525194024 / Diego Crespo

icoy34035800 25 05 2016 madrid  espa a llegada a madrid de refu160525194024
Arribada de 22 refugiats procedents d’Itàlia per ser reubicats a Espanya.

/

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

El degoteig de refugiats traslladats a Catalunya pel Govern ha seguit aquest dimecres. Si la vigília van arribar a Barcelona els primers 10 sirians, procedents de Grècia, avui han sigut traslladats a Tarragona 10 eritreus que s'estaven a Itàlia.

La tipologia del grup és totalment diferent de la del dia anterior. Si entre els sirians hi havia diverses famílies, els eritreus són tots homes i amb una baixa qualificació laboral. La Creu Roja els acollirà en pisos distribuïts per la ciutat durant els primers sis mesos i després hauran de llogar pel seu compte una habitació o un pis amb ajudes econòmiques.

"Són nois joves, d'origen molt humil, amb molta capacitat i molta força de treball. El problema és l'idioma i en moltes ocasions també necessiten alfabetització", ha explicat el responsable de Migracions de la Creu Roja, José Javier Sánchez Espinosa. “Van aprenent cosetes per defensar-se i després ja immediatament s'aborda el tema de la formació ocupacional per veure quina pot ser la seva màxima capacitat per aconseguir una feina", ha afegit.

REPRESSIÓ FEROTGE

Els eritreus s'escapen de l'atroç repressió que es viu en aquest país, en què es recluta els joves, tant homes com dones, per a les unitats militars del Govern.

En el grup de refugiats també hi han viatjat 12 eritreus més, nou dels quals han sigut traslladats a Guipúscoa i els tres restants s'han quedat a Madrid.  

Notícies relacionades

Fins ara han arribat a Espanya 60 refugiats en el marc de l'acord amb la UE. Un xifra ínfima si se la compara amb els compromisos adquirits amb la UE. Espanya haurà d'acollir 10.772 refugiats en dos anys, segons les últimes dades publicades per la Comissió Europea, en un document datat el 18 de maig.

UCRAÏNA I VENEÇUELA

Les nacionalitats dels sol·licitants d'asil que arriben pels seus propis mitjans no coincideixen amb les canalitzades per la UE. Les dues primeres van ser durant el primer trimestre del 2016 la ucraïnesa (810 peticions) i la veneçolana (595), davant de la siriana (332). Les sol·licituds dels sirians han caigut en bona part pel bloqueig a la frontera del Marroc amb Melilla.