TERRORISME GLOBAL

La detinguda a Granollers per encapçalar una xarxa de captació gihadista va intentar viatjar a Síria

La jove, que declararà davant l'Audiència Nacional dimarts, tenia previst volar a Afganistan dissabte per unir-se a les files de l'EI

Operació policial antigihadista al carrer Marina de Barcelona.

Operació policial antigihadista al carrer Marina de Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La jove de 24 anys detinguda aquest dissabte a Granollers detingudaGranollers(Vallès Oriental) per la seva relació amb una xarxa de captació i enviament de persones per incorporar-se a l'organització terrorista gihadista Daesh havia intentat viatjar a Síria abans però la detenció d'una altra jove li va impedir el viatge.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que les tres persones detingudes, dos homes arrestats a Barcelona i la jove de Granollers, ja han sigut traslladats a Madrid, a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, i dimarts que ve, 1 de desembre, passaran a disposició del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional que porta el cas.

Fernández Díaz ha explicat que la jove detinguda --que en aquesta ocasió tenia preparada la maleta per viatjar a l'Afganistan per incorporar-se a les files de l'Estat Islàmic-- havia intentat viatjar a Síria amb anterioritat, encara que llavors la detenció d'una altra dona va frustrar el seu viatge.

SECRET DE SUMARI

El responsable d'Interior ha explicat que no podia facilitar més detalls sobre aquest assumpte que es troba sota secret de sumari, raó per la qual tampoc ha pogut informar sobre la situació de les quatre persones que estan sent interrogades per la Guàrdia Civil en el marc d'aquesta operació.

Jorge Fernández Díaz, en un acte per presentar la candidatura del PP per Barcelona per a les eleccions generals, ha indicat que seran les autoritats judicials les que decideixin els pròxims dies el que convé fer amb relació a aquestes quatre persones.

CAPTACIÓ A LA XARXA

Notícies relacionades

Els altres dos detinguts en un pis del carrer de Marina de Barcelona van néixer A Tànger (Marroc) fa 32 i 42 anys, i vivien en Barcelona des de l'any 2013.

Els dos homes residien en un mateix domicili de Barcelona des del qual es dedicaven presumptament, a través de diferents plataformes virtuals i xarxes socials, a difondre l'ideari extremista del Daesh i a captar adeptes per enviar-los a zones de conflicte.