VIOLÈNCIA POLICIAL ALS ESTATS UNITS

Impactant vídeo d'un altre excés de violència policial als Estats Units

S'investiga la mort de Sandra Bland, afroamericana de 28 anys, que va ser amenaçada i agredida per cometre una infracció lleu de trànsit

Vídeo de la violenta i polèmica detenció de l’afroamericana Sandra Bland, a Texas, als Estats Units. / AJ+ / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Una altra vegada ens arriba una notícia de violència i excessos policials als Estats Units. Aquest cop la víctima dels oficials va ser Sandra Bland, una activista afroamericana de Chicago de 28 anys, que va ser detinguda després de ser amenaçada amb una pistola elèctrica per una infracció menor de trànsit. Tres dies després Bland ha sigut trobada morta a la cel·la on estava arrestada.

Els fets van passar al comtat de Waller, a Texas. Bland va ser detinguda violentament per no senyalitzar el canvi de carril. Al vídeo es veu com l'agent de la policia li demana que apagui el cigarret, i ella s'hi nega. Després li ordena que surti del cotxe i l'amenaça d'aplicar-li una descàrrega amb la pistola elèctrica. “Et cremaré”, li va arribar a cridar davant l'estupefacció de la dona.

Mentre que a la versió oficial la policia assegura que la dona va clavar puntades a l'agent, al vídeo que han publicat ara les autoritats nord-americanes i gravat per un testimoni se sent com la dona és reduïda per dos agents entre crits mentre clama que se li està “aixafant el cap contra terra” i que se li estan “trencant les costelles”.

MISTERIOSA MORT

Notícies relacionades

Tres dies després del polèmic arrest, Sandra Bland va ser trobada penjada a la cel·la de la presó on estava retinguda per aquesta lleu infracció i per oposar-se a l'autoritat. Encara que el forense va dir que va ser un “suïcidi”, el fiscal està investigant la mort de la jove “com un homicidi” amb l'ajuda de l'FBI. També va assegurar que encara “és massa aviat per determinar com va morir”.

El cas recorda tristament altres excessos de la policia amb membres de la comunitat afroamericana, com ja va passar amb Eric GarnerFreddy GrayMichael Brown Walter L. Scott.

Temes:

Estats Units