NOU SISME

Primer vídeo del terratrèmol del Nepal d'aquest 12 de maig

La gent surt amb dificultats dels edificis davant la virulència del tremolor

El primer vídeo del terratrèmol al Nepal aquest 12 de maig. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Són les primeres imatges del terratrèmol del Nepal. Aquest dimarts 12 de maig a Kàtmandu. Amb els primers tremolors, la gent reacciona més ràpid de l'habitual en aquests casos. El record del sisme de l'abril encara està molt fresc en la memòria. En el terratrèmol van morir més de 7.500 persones. La mesura bàsica d'autoprotecció és sortir de qualsevol edifici ben de pressa, buscar l'exterior i arribar a la zona més neta d'eficicacions possible. Als carrers de Kàtmandu això és complicat. El centre es compon de carrerons de no més de sis metres d'amplada i els edificis de quatre plantes sempre havien semblat maig en ruïnes. Després del terratrèmol del mes d'abril, la situació encara és més alarmant. Els que han quedat drets amenacen de caure i el terratrèmol d'aquest dimarts ha deixat pitjor del que estaven els edificis que encara no havien caigut.

Notícies relacionades

En el vídeo s'observa el pànic als carrers, i la por pels éssers estimats. El primer instint és salvar la vida, el segon porta a córrer per buscar els que queden i veure si segueixen vius.

En el moment de més efecte del sisme costa fins i tot mantenir-se drets. Els que han passat el tràngol d'un terratrèmol d'intensitat elevada diuen que el temps s'allarga. L'eternitat de l'instant es percep amb claredat.