El terratrèmol de l'abril al Nepal va causar més de 7.500 morts i 14.000 ferits

La caiguda del sector turístic amenaça la principal font d'ingressos del país, que requereix més de 500 milions d'euros en ajudes urgents

1
Es llegeix en minuts

L'últim recompte oficial de morts pel terratrèmol que el 25 d'abril va devastar moltes zones del Nepal va calcular fa una setmana que havien mort pel sisme més de 7.500 persones. Tenint en compte el nombre total de ferits, més de 14.000, les autoritats nepaleses van considerar que la xifra total de morts encara podia augmentar. Avui encara es desconeixen exactament els efectes del terratrèmol a les zones més remotes del país de l'Himàlaia.

Només a la capital, Kàtmandu, l'àrea més accessible per als serveis de rescat i on l'ajuda humanitària va ser distribuïda amb més facilitat, la xifra de morts va arribar als 1.106, segons dades de la policia nepalesa publicades pel diari local 'My Republica'.

El principal responsable de l'ONU i de l'operació humanitària al Nepal, Jamie McGoldrick, va subratllar que les víctimes del terratrèmol a les zones rurals serien molt superiors a les registrades a la capital. "A les zones remotes on el terratrèmol va ser realment més violent el patiment és molt més gran del que estem veient aquí (a Kàtmandu), a més la infraestructura allà no té la mateixa robustesa que aquí, així que ens hem d'imaginar que la xifra de víctimes és molt més alta", va afirmar McGoldrick.

El nombre de desplaçats en el primer gran terratrèmol s'ha calculat en 2,8 milions de persones, cosa que es pot agreujar amb el gran terratrèmol registrat aquest dimarts, 12 de maig.

AJUDA D'URGÈNCIA

Notícies relacionades

Organismes de les Nacions Unides van estimar, després del primer terratrèmol, que serien necessaris durant els pròxims tres mesos uns 415 milions de dòlars en ajuda d'urgència, dels quals ja s'han rebut més de 22 milions. La xifra haurà de ser revisada. 

El segon terratrèmol dóna el cop de gràcia a la principal font de divises del país, el turisme. El 80% de les reserves de visitants estrangers aquesta temporada ha sigut cancel·lada. El secretari general de l'Associació Hotelera del Nepal, Binayak Shah, calcula que entre 120.000 i 150.000 turistes arriben cada any al Nepal per fer muntanyisme i es gasten una mitjana de 40 dòlars al dia en un país amb una renda per càpita de 740 dòlars.