L'Exèrcit de Nigèria allibera 234 dones i nens més en mans de Boko Haram

Gairebé 700 ostatges del grup terrorista han aconseguit la llibertat en tan sols una setmana

Un soldat nigerià amb algunes de les noies rescatades de les mans de Boko Haram.

Un soldat nigerià amb algunes de les noies rescatades de les mans de Boko Haram. / EXÈRCIT NIGERIÀ

1
Es llegeix en minuts

L'Exèrcit de Nigèria ha anunciat l'alliberament de 234 dones i nens més segrestats pel grup terrorista Boko Haram, van informar fonts militars citades pel diari 'Punch'. Amb el rescat d'aquest nou grup d'ostatges, un total de 687 dones i nens en mans de Boko Haram han sigut alliberats des que les Forces Armades van ocupar el bastió que els islamistes tenien al bosc de Sambisa.

La conquista d'aquest territori és part de l'ofensiva que l'Exèrcit de Nigèria va llançar el 14 de febrer juntament amb tropes del Camerun, el Txad i Níger,que ha permès al Govern nigerià recuperar el control d'almenys 60 ciutats ocupades pels integristes en tres estats del nord del país. El portaveu de l'Exèrcit, Chris Olukolade, va explicar que les dones i els nens alliberats en aquesta última operació van ser rescatats a les zones de Kawuri i Kondua del bosc de Sambisa, la conquista del qual podria significar la culminació de la campanya contra els fonamentalistes.

INFRAESTRUCTURES

"L'assalt al bosc continua des de diversos fronts, i els esforços se centren a rescatar ostatges civils i destruir totes les bases i les infraestructures dels terroristes al bosc", va assenyalar Olukolade.

Notícies relacionades

El portaveu militar va indicar que l'últim grup d'alliberats ha sigut traslladat amb la resta d'ostatges rescatats, i que les autoritats treballen per establir la identitat de les dones i les criatures. Aquesta mateixa setmana, l'Exèrcit havia anunciat l'alliberament de 293 dones i nenes al bosc de Sambisa, així com el rescat de 160 dones i nens més a la mateixa regió.

CAMPANYA INTERNACIONAL

Fins al moment no hi ha cap indici que entre les alliberades n'hi hagi cap de les 219 nenes segrestades l'abril de l'any passat per Boko Haram en una escola de la localitat de Chibok. Aquell cas va provocar una intensa campanya internacional a favor de la seva llibertat. Segons Amnistia Internacional, unes 2.000 dones i nenes han sigut segrestades pels terroristes des que van començar les seves accions violentes el 2009.