L’actualitat blaugrana

Vitor Roque i la lluita pel poder

L’agent del davanter, André Cury, demana un traspàs si no juga més, perquè no contempla la fórmula d’una cessió per al seu jugador. Avalat per Deco, i amb un cost de 30 milions més 30 en variables, no entra en els plans de Xavi.

Vitor Roque celebra su gol a Osasuna en Montjuïc.

Vitor Roque celebra su gol a Osasuna en Montjuïc. / Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En Vitor Roque, un jove davanter brasiler per qui el Barça va pagar una fortuna aquest hivern (30 milions més 30 en variables és una fortuna quan no tens diners), queden retratades les diferents línies de pensament que nien al club. Si no juga, André Cury, agent del futbolista, demana una venda perquè no admet una cessió.

Era un jugador referencial per a la direcció esportiva liderada per Deco, al punt que va avançar la seva incorporació, prevista per a aquest estiu, al gener. I va firmar per set anys. O sigui, fins al 2031. Era, a més, una inversió estratègica per a la directiva, que va avalar aquesta mesura de Deco, convençuda que aportaria gols i dinamisme a un atac que viu, i gairebé de manera exclusiva, de l’encert de Lewandowski.

Passats ja cinc mesos, Vitor Roque és, no obstant, un jugador absolutament residual per a Xavi. No compta res amb ell, inquilí habitual com s’ha convertit de la banqueta. Ja ni es treu el xandall de suplent perquè ha encadenat fins a quatre partits sense trepitjar la gespa: la tornada amb el PSG a Montjuïc, el Reial Madrid al Bernabéu, el València a l’Estadi Olímpic i el Girona a Montilivi.

L’exdavanter de l’Athlético Paranaense no entén per què el van portar amb tanta pressa si ara no el volen utilitzar. Xavi recorda sempre que a Vitor Roque, un jove acabat d’aterrar a Europa, li "falta temps" per adaptar-se. Va venir, a més, amb les seqüeles d’una lesió al turmell dret que va patir al Brasil, cosa que el va tenir dos mesos de baixa i això va condicionar la seva immersió en l’univers culer. Temps i confiança, factors que no està trobant en el Barça. "Ens està donant coses", afirma sempre l’entrenador, però passa el temps per al davanter i no li arriba la confiança que imaginava. O la que li van traslladar abans del seu fitxatge. Ara, res és com li van dir llavors.

"Xavi mai ha parlat amb Vitor Roque. Hi ha molts partits en els quals li podria haver donat minuts i no ho ha fet. No ho entenc. És una situació que no és bona per enlloc", va denunciar André Cury, l’agent de jugador, a RAC1, col·locant en l’esfera pública el que ja es coneixia a l’interior de la ciutat esportiva del Barça a Sant Joan Despí.

Xavi no parla amb ell. Ni tampoc l’utilitza. De 24 partits possibles des que va arribar al gener només n’ha disputat 13. Cap de complet. "Xavi ha donat minuts a Fermín, Cubarsí i Lamine Yamal, però a Vitor no els hi ha donat. No m’ho explico", es repetia Cury una vegada i una altra.

Notícies relacionades

"Tampoc estem en una gran temporada, hem encaixat 30 gols des de gener, ens va fer vuit gols el Girona, nou el Madrid, sis en l’eliminatòria de Champions i això tampoc ajuda", afirmava Cury, obrint un focus nou de tensió en el club.

Amb 18 anys, i acabat de casar, Vitor Roque va arribar a Europa fins i tot amb marca pròpia: Tigrinho. Però ha desaparegut de l’escenari. "No marxarà cedit. Si se’n va, serà amb una venda. O es queda si li donen minuts per poder demostrar el que és. Si el club decideix que no compta, se n’anirà venut", va avisar l’agent, mentre la soterrada lluita pel poder es manté al Barça.

Temes:

Montjuïc Girona