Catifa Vermella al MNAC

La gala benèfica People in Red és la Met Gala catalana

El sarau benèfic del doctor Clotet aplega els vips més nostrats en una vetllada a flor de pell. Serrat, Natalia Sánchez, Miki Núñez, Jessica Goicoechea i Marc Bartra, entre els 800 assistents.

La gala benèfica People in Red és la Met Gala catalana

Laura Estirado

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Contraprogramant a la festa benèfica amb més famosos per metre quadrat, la Met Gala, els Oscars de la Moda, que se celebren al Metropolitan de Nova York cada primer dilluns de maig, aquest any a Catalunya també es va voler demostrar que no ens quedem enrere, i que de vetllades benèfiques amb els rostres locals més populars dels artistes, de les xarxes, de la política i l’empresa i de l’esport també en sabem organitzar, i sense reparar en despeses ni focus.

Dulceida, de verd i lluint embaràs, a la catifa vermella de la gala. | MANU MITRU /

Aquí l’impulsor del sarau és el mediàtic doctor Bonaventura Clotet, des del 1981 obstinat a lluitar contra la sida i, en general, contra tot virus vivent, i que casualment aquest any també va elegir el 6 de maig per celebrar la que és ja la 14a edició de la seva Gala People in Red. La idea aquí no és finançar una exposició, sinó recaptar fons per a la seva Fundació Lluita contra les Infeccions (¡803.400 euros l’any passat!, amb les donacions dels assistents i empreses patrocinadores, com Esteve, Grífols, Cupra i Enrique Tomás) i passar una vetllada formidable.

En lloc de les escales del Met, aquí la catifa vermella estava estesa ja des de les set de la tarda a les portes del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), a Montjuïc, per on van començar a arribar els primers dels 800 convidats citats a l’esdeveniment. Si a l’altre costat de la bassa gran el dress code és El jardí del temps –i que cadascú interpreti el que vulgui–, a la nostra Met Gala catalana l’etiqueta sempre és la mateixa: portar alguna cosa red, de color vermell.

La ‘troupe’ d’amics

L’amfitrió, amb la corbata de llacet vermella de cada any, es va encarregar de saludar un per un la seva troupe, acompanyat pel seu fill, l’actor Marc Clotet (també amb corbata de llacet vermella, en aquest cas XL), que hi va acudir amb la seva dona, la simpatiquísima actriu Natalia Sánchez (amb un total dress vermell). També de vermell, amb un model espectacular paraula d’honor, s’hi va sumar Aina Clotet, vestida de Tot-Hom.

Lisi del Castillo, directora de la marca Rita Miller, va arribar de les primeres, amb Alberto Cerdán. També va desfilar pel mirador del MNAC Ricardo Bofill Jr; el Mag Lari, junt amb la presentadora Cristina Puig; Helena García Melero (amb un look daurat fins als peus); el metge Oriol Mitjà, els dissenyadors Moisés Nieto i Dominic (amb els cabells tenyits de vermell), i la seva amiga, la periodista Clara Clourel (First Class), amb un mantó de manila a l’estil de Isabel Díaz Ayuso.

Dulceida es feia esperar. Mentrestant, vam veure desfilar reines de l’estil a Instagram, com les veteranes Patz Hunter i Susi Rejano. També les més joves, com Paula Gonu i Marta Díaz (en total white). Jessica Goicoechea, de bombolla Freixenet, aquesta vegada sí, de la mà de la seva parella, el futbolista Marc Bartra.

Verd bona esperança

I de verd (bona) esperança, amb un model de deessa grega gasós, Aida Domènech va posar al photocall sense la seva parella, Alba Paul. Però lluint una panxa incipient. Està de quatre mesos. "Em trobo bé, i tinc desitjos gairebé des del principi, però algun dia em sento com amb menys energia". Dulceida estava radiant i contenta de "recolzar la família Clotet, per aquesta gran tasca que duen a terme", va dir. Sobre el nom de la nena, va assegurar que Alba i ella tenen "dos candidats", però encara no s’han decidit.

També hi van acudir TVBoy; la humorista Carolina Iglesias; la model Martina Klein i la seva parella, l’extennista Àlex Corretja; Joan Manuel Serrat, i Rozalén, l’artista convidada d’aquesta edició, "encantada de tornar a Barcelona, on té molta família, concretament a Terrassa".

Els retardats van ser Jaydy Michel, model i ex d’Alejandro Sanz, i els polítics, encapçalats per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; l’expresident Artur Mas i la seva dona, Helena Rakosnik, i l’exalcalde i líder de Junts a l’ajuntament, Xavier Trias.

Notícies relacionades

Els presentadors de la gala van ser els còmics Andreu Buenajuente i Llum Barrera. I hi va haver espectacle de La Fura dels Baus, una performance amb 40 ballarins de l’Institut del Teatre de Barcelona que es van penjar a diversos metres d’altura a una grua gegant, com a preàmbul abans del sopar a la sala oval.

El xef Nandu Jubany va estar de nou als comandaments de la direcció gastronòmica: aperitiu amb cruixent de culatí i cireres de foie. Ja a la taula, un caneló de carbassó i marisc, i filet de vedella amb salsa de cafè París. I abans del cheesecake, l’actuació de Rozalén, que acaba de publicar El abrazo. Emoció a flor de pell.