TRAGÈDIA A L'ÀSIA

L'ONU demana 373 milions de manera urgent per al Nepal

La xifra de morts ha pujat a 5.489 persones

1
Es llegeix en minuts

El balanç de víctimes mortals del terratrèmol de magnitud 7,9 en l'escala de Richter que dissabte va sascsejar el Nepal ha pujat a 5.489, segons ha informat aquest dijous l'agència estatal nepalesa de notícies, RSS.

Les Nacions Unides van fer dimecres una crida a recaptar 415 milions de dòlars (uns 373 milions d'euros) per entregar ajuda als damnificats pel terratrèmol.

El pla d'ajuda presentat durant la jornada a la capital de Suïssa, Ginebra, té com a objectiu ajudar el Govern nepalès per fer front a les necessitats d'allotjament, proveïment d'aigua, serveis de salut, menjar i protecció durant els tres mesos vinents.

Les autoritats nepaleses han confirmat danys complets en 94.744 infraestructures públiques i parcials en 64.645. Els immobles del Govern també han patit els estralls del sisme i 10.136 han quedat completament destruïdes.

70.000 CASES DESTRUÏDES

Segons les dades publicades per l'Oficina per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU (OCHA), unes 70.000 vivendes han sigut destruïdes i 530.000 malmeses pel sisme. El Govern del Nepal ha reconegut que necessita urgentment unes 500.000 tendes de campanya per poder donar refugi als milions de damnificats.

Notícies relacionades

El Govern nepalès ha declarat crisi nacional i ha establert un fons de 500 milions de rupies nepaleses (gairebé 4,52 milions d'euros) per reconstruir les infraestructures afectades. Així mateix, ha sol·licitat la col·laboració de tots els sectors de la societat per fer front a la tragèdia.

El terratrèmol, que va arrasar la densament poblada vall de Kàtmandu i va provocar una mortal allau a l'Everest, és el més greu que hi ha hagut al Nepal des del registrat el 1934, que va causar uns 8.500 morts.