cerimònia a la sagrada família

Tuits catalanòfobs durant el funeral per les víctimes de l'accident de l'avió de Germanwings

"Em sembla lamentable que el funeral s'oficiï en català. És un funeral d'Estat, de l'Estat ESPANYOL", escriu un usuari de Twitter

El dia del sinistre als Alps francesos es van produir comentaris ofensius sobre la tragedia aèria en aquesta xarxa social

Muntatge d’alguns tuits catalanòfobs durant el funeral per les víctimes de l’avió de Germanwings.

Muntatge d’alguns tuits catalanòfobs durant el funeral per les víctimes de l’avió de Germanwings. / TWITTER (@denterd)

1
Es llegeix en minuts

Com ja va passar el dia del sinistre de l'avió de Germanwings als Alps francesos, aquest dilluns, durant el transcurs del funeral per les víctimes de l'accident, s'ha tornat a veure a Twitter missatges catalanòfobs. Aquesta vegada el motiu ha sigut que la missa s'ha celebrat en català. En la cerimònia també s'ha utilitzat el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany i el grec.

I tot això just un dia després que el tècnic de l'Eibar, Gaizka Garitano, se n'anés de la roda de premsa posterior al partit celebrat davant l'Almeria per les queixes d'alguns dels assistents a la mateixa perquè Garitano contestés en eusquera. 

Alguns dels usuaris de Twitter han denunciat l'actitud d'altres membres de la xarxa social. "Em cau la cara de vergonya de veure el cardenal celebrar la missa d'Estat en català", opina un d'ells. "Em sembla lamentable que el funeral per la tragèdia dels Alps s'oficiï en català. És un funeral d'Estat, de l'Estat ESPANYOL", escriu un altre.

 

CATALANOFÒBIA Aa TWITTER

Aquest mateix dilluns s'ha conegut que l'associació Drets ha denunciat davant la Fiscalia de Barcelona 15 personesFiscalia Barcelona  per haver emès 22 missatges catalonòfobs a Twitter després de la mort d'un professor a mans d'un alumne a l'IES Joan Fuster de Barcelona el passat 20 d'abril, en què quatre persones més van resultar ferides.

Notícies relacionades

L'entitat, formada per lletrats voluntaris, ha recopilat els tuits gràcies a la col·laboració d'usuaris d'aquesta xarxa social. Es tracta de "missatges ofensius vexatoris i d'incitació a la violència contra els catalans", segons denuncia l'entitat.

Drets va presentar denúncia el març passat contra alguns tuiters que van divulgar missatges catalonòfobs en la mort d'alguns ciutadans catalans en l'accident aeri dels Alps. Dies després de la tragèdia aèria del 24 de març, la Guàrdia Civil va detenir un dels tuiters que van escriure comentaris ofensius sobre les víctimes de l'avió de Germanwings. En aquest cas, la gravetat dels comentaris d'un jove d'Águilas (Múrcia) va portar la policia a identificar l'usuari del perfil de Twitter, a registrar el seu domicili i a la seva posterior detenció.