Les restes mortals de les víctimes de Germanwings arribaran d'aquí dues setmanes

La vicepresidenta de la Generalitat diu que s'intenta que siguin tornats com més aviat millor

1
Es llegeix en minuts

Les restes mortals de les víctimes espanyoles de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps el 24 de març podrien començar a ser repatriades "d'aquí un parell, màxim tres setmanes", segons ha anunciat aquest dilluns la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. Aquest anunci es produeix precisament el dia que Barcelona acull un funeral d'Estat per les víctimes.

En declaracions a l'emissora La Xarxa Comunicació Local, Ortega ha reconegut que la identificació de les víctimes usant l'ADN, "és un treball complicat i lent, però les autoritats franceses ho estan gestionant amb diligència i rigor". Segons Ortega, "s'estan fent les gestions perquè vagi com més ràpid millor".

La vicepresidenta de la Generalitat ha fet aquestes declaracions poques hores abans que avui la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona aculli la cerimònia religiosa d'homenatge a les víctimes de l'accident aeri, que ha suscitat diferències entre els governs central i autonòmic amb l'arquebisbat perquè aquest ha organitzat una missa funeral catòlica.

Notícies relacionades

"El més important és que respecte a les víctimes es faci una cerimònia que reculli el suport dels catalans per aquestes persones que han passat una situació tan complicada", ha dit Ortega.

DEFENSORA DEL FORMAT CATÒLIC

La vicepresidenta s'ha mostrat convençuda que amb el format de la cerimònia "tothom es podrà sentir còmode i representat" perquè, malgrat el caràcter estrictament catòlic de l'acte, "hi haurà representants de les comunitats evangèlica, jueva i musulmana", que faran una breu intervenció al final de la missa.