Tres immigrants moren a l'enfonsar-se el vaixell que els traslladava a Grècia

A l'embarcació, que va encallar en una platja de Rodes, hi viatjaven gairebé 200 persones

Uns immigrants s’aferren a una planxa flotant a les costes de Grècia després que la seva barca naufragués i causés la mort de tres persones. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Almenys tres persones han mort a l'encallar aquest matí una embarcació amb uns 200 immigrants a bord davant les costes de l'illa grega de Rodes, a l'arxipèlag del Dodecanès.

Segons ha indicat a Efe un portaveu de la Guàrdia Costanera, fins al moment han pogut ser rescatades 80 persones, de les quals 57 han sigut traslladades a comissaria, i 23 han sigut portades a l'hospital.

L'accident ha tingut lloc cap a les 07.00 GMT, quan per motius desconeguts l'embarcació ha quedat encallada a les roques, a prop de la platja de Sefiros, i posteriorment s'ha enfonsat.

Molts immigrants s'han tirat a l'aigua i han aconseguit salvar-se amb ajuda de les persones que eren en aquell moment a la platja.

Per ara es desconeix el nombre exacte de persones que anaven a l'embarcació, i les seves nacionalitats, però les primeres estimacions apunten que eren uns 200, molts d'ells sirians.

L'operació de rescat segueix en curs, ha afegit la mateixa font.

100 ARRIBADES AL DIA

Les últimes setmanes s'ha incrementat notablement el nombre d'indocumentats que arriben a Grècia, una de les principals portes d'entrada a Europa.

Notícies relacionades

Es calcula que diàriament hi arriben una mitjana de cent persones; només divendres passat, les diferents illes del mar Egeu van acollir 414 immigrants i refugiats, segons dades de la Guàrdia Costanera.

En el primer trimestre de l'any, el país va rebre un total de 10.445 indocumentats per via marítima, mentre que en el mateix període de l'any anterior van ser 2.863 persones.