EL CONFLICTE DEL PRÒXIM ORIENT

Almenys 34 morts i un centenar de ferits en un atemptat a l'Afganistan

Les víctimes esperaven davant una entitat bancària a Jalalabad per retirar els seus salaris

Almenys 34 morts i un centenar de ferits en un atemptat a l’Afganistan. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Almenys 34 persones han mort i un centenar han resultat ferides en un atemptat suïcida perpetrat avui a prop de l'entrada d'un banc estatal a la ciutat de Jalalabad, a l'est de l'Afganistan, han informat fonts oficials i hospitalàries. L'atemptat s'ha produït a primera hora del matí, quan desenes de persones, entre elles funcionaris governamentals, eren a l'entrada del Banc de Kabul, a la capital de la província de Nangarhar, per retirar els seus salaris.

El portaveu del governador regional, Ahmad Zia Abdulzai, ha assegurat que en l'"horrible atemptat" han mort 30 civils i 80 han resultat ferits, encara que fonts hospitalàries han elevat la xifra de víctimes.

"Hem rebut els cadàvers de 33 persones i 110 ferits, inclosos nens", ha assegurat el director del Departament de Salut de Nangarhar, Najibullah Kamawal. Una de les víctimes mortals és l'insurgent que segons sembla ha detonat els explosius que portava en una armilla, segons un comunicat del ministeri de l'Interior afganès.

Imatges de l'atemptat difoses pels mitjans de comunicació locals han mostrat desenes de persones per terra, moltes d'elles plenes de sang i amb greus cremades.

CUES PER DONAR SANG

El portaveu provincial de la Policia, Hazrat Hussain Mashriqiwal, ha informat que s'han format llargues cues per donar sang als centres sanitaris on han sigut traslladades les víctimes. Jalalabad ha registrat aquest matí dues explosions més que no han provocat víctimes.

Un portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, ha condemnat els atemptats a través del seu compte oficial de Twitter. "Aquest matí dues bombes han causat la mort de civils davant un temple i un banc a Jalalabad. Els condemnem i neguem la nostra participació en tots dos", ha subratllat Mujahid.

Notícies relacionades

El president afganès, Ashraf Gani, també ha condemnat al seu compte oficial de Twitter l'"atac terrorista", on ha afirmat que es tracta del "pitjor acte de covardia atemptar contra civils innocents".

Segons un informe recent de l'ONU, en els primers tres mesos del 2015 han mort 655 civils per causes relacionades amb el conflicte armat a l'Afganistan i 1.155 han resultat ferits.

Temes:

Afganistan