ESCAPAMENT DE QUATRE HORES

Una canonada avariada provoca una increïble inundació als carrers de Los Angeles

L'allau d'aigua ha submergit el campus de la Universitat de Califòrnia-Los Angeles i els carrers de Sunset Boulevar

Una canonada avariada provoca una increïble inundació als carrers de Los Angeles, Califòrnia. / periodico

1
Es llegeix en minuts
OLGA AIRA / Barcelona

Aigua i més aigua. Fins a 45 milions de litres van recórrer els carrers de Sunset Boulevar i el campus de la Universitat de Califòrnia-Los Angeles, segons informa Los Angeles TimesLa canonada, d'un metre de diàmetre, transportava prop de 75.000 litres per minut. La gran fuga va arribar als 30 metres d'altura provocant una increïble allau d'aigua que va obligar a tancar els accessos dels carrers que porten a les zones afectades.

El calvari va durar quatre hores fins que les autoritats d'emergència van aconseguir controlar l'escapament d'aigua. Els danys han estat únicament materials, encara que es van haver d'evacuar tots els qui eren a prop de la fuga. Els bombers han buscat possibles víctimes pels voltants i per cotxes pròxims a l'incident. Testimonis del succés asseguren que en qüestió de segons es van veure "perseguits per l'aigua" i que a penes van poder agafar les coses, perquè van haver de sortir corrents.

I fang

Notícies relacionades

La Universitat de Califòrnia havia invertit 136 milions de dòlars en la reforma d'un pavelló, el qual ha estat inundat per la gran massa mineral. Els litres d'aigua anaven acompanyats de fang, el resultat d'aquesta barreja farà que els funcionaris de la Universitat passin llargues jornades de neteja. Encara no poden determinar si el pavelló podrà ser utilitzat la temporada que ve, ja que vuit metres d'aigua han cobert el centre esportiu de la UCLA.

Els responsables del manteniment de la instal·lació, de 90 anys, s'han hagut d'enfrontar a les preguntes dels periodistes de la localitat, que han qüestionat les condicions en què es trobava el conducte i les hores que han trigat a aturar el problema. Jim McDaniel, l'assistent superior del 'Department of Water & Power' de Los Angeles, ha justificat que havien de fer una investigació prèvia abans de "tancar la vàlvula correcta".

Temes:

Los Angeles