Arriba el primer fàrmac no hormonal que abaixa els fogots menopàusics

Arriba el primer fàrmac no hormonal que abaixa els fogots menopàusics

Calm senior female with relaxed expression

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Les estadístiques indiquen que al voltant del 80% de les dones tenen símptomes relacionats amb la menopausa. Els fogots i les suors nocturnes es troben entre els més freqüents, sobretot en els dos primers anys des de l’última menstruació. D’elles, un 10% indica que aquests símptomes interfereixen en la seva vida quotidiana però, com a norma general, la majoria no prenen cap tractament. El motiu és multicausal, però destaca que es normalitzen els símptomes o no es confia en els tractaments que hi ha disponibles.

Notícies relacionades

En aquest context, ha arribat a Espanya un nou fàrmac, el primer no hormonal, destinat a reduir els símptomes vasomotors associats a la menopausa. El cost de l’envàs de Veoza, amb 28 comprimits, és de 74,31 euros, és a dir, 2,65 euros al dia. La principal novetat és que aporta una alternativa a aquelles dones "que no volen o no poden utilitzar tractaments hormonals", segons apunta la doctora María Fasero, portaveu de l’Associació Espanyola per a l’Estudi de la Menopausa (AEEM).

El 2002, un article associava els tractaments hormonals a l’augment del càncer de mama i, des d’aleshores, aquests fàrmacs causen reticència en dones i en molts professionals sanitaris. Per aquest motiu el fàrmac no hormonal pot oferir una alternativa i obrir-se pas perquè la menopausa rebi un tractament acceptat i adequat.