179 RESCATATS, 14 MORTS I 282 DESAPAREGUTS

Corea del Sud esgota les esperances de trobar supervivents del naufragi

Els familiars de les víctimes descarreguen la seva ira contra el Govern

Familiars de les víctimes del naufragi i imatges de l’estat en què ha quedat el ferri ’Sewol’. / periodico

2
Es llegeix en minuts

Corea del Sud està vivint amb angoixa i frustració l'escàs progrés de les tasques de rescat de les gairebé 300 persones atrapades sota el mar al vaixell 'Sewol'. Els ocupants del vaixell naufragat es donen pràcticament per morts i els familiars de les víctimes han descarregat la seva ira contra el Govern.

Dels 475 passatgers del transbordador, 179 han estat rescatats, mentre que 14 han mort i 282 continuen desapareguts, segons han confirmat les autoritats sud-coreanes en les últimes hores. 

Les xifres oficials han continuat pràcticament invariables durant tota la jornada posterior a l'accident per a desesperació dels familiars de les víctimes i per a frustració de l'opinió pública d'un país que està vivint una de les tragèdies humanes més grans de la seva història.

Dificultat en les tasques de rescat

Més de 500 bussos han intentat sense èxit entrar a la nau enfonsada i els treballs han quedat suspesos pels forts corrents i la nul·la visibilitat de les aigües. El vaixell 'Sewol' està a 30 metres de profunditat.

La dificultat per portar a terme el rescat, el llarg temps transcorregut des de l'enfonsament dimecres al matí i la baixa temperatura de les aigües al sud-oest del país s'han esfumat gairebé completament les esperances de trobar supervivents. Segons el portaveu de la Guàrdia Costanera, divendres arribaran grues marines al lloc per intentar remuntar el transbordador, del qual només emergeix a la superfície una petita porció de la part davantera del buc.

Un total de 325 estudiants de batxillerat, d'entre 16 i 17 anys, viatjaven al vaixell i la majoria d'ells figuren entre el nombre de desapareguts. Els seus familiars, concentrats en un poliesportiu de la pròxima ciutat costanera de Jindo, han anat transformant la seva esperança en frustració a mesura que transcorria sense avanços aquesta tensa jornada fins a rebre amb crits i protestes el primer ministre, Chung Hong-won, i la presidenta, Park Geun-hye.

Testimoni dels supervivents

Notícies relacionades

Els rescatats, per la seva part, han criticat el que podria ser una greu negligència de la tripulació del vaixell, que els va ordenar continuar als seus seients en lloc d'intentar salvar-se durant aproximadament una hora després de sentir-se l'estrèpit que va donar lloc a l'inici de l'enfonsament.

"El vaixell s'inclinava cada vegada més, però hi va haver diversos missatges per megafonia que ens deien que ens quedéssim al nostre lloc", va relatar un supervivent de 17 anys al diari local 'Hankyoreh', després d'opinar que "potser tot hauria passat d'una altra manera si la gent hagués sortit més ràpid".