TRAGÈDIA A L'ÀSIA

El capità del vaixell sud-coreà se sent "profundament avergonyit"

Alguns supervivents l'acusen d'haver estat dels primers a abandonar el vaixell per posar-se fora de perill

El capità del ’Sewol’, Lee Joon-Seok, amb caputxa i envoltat de periodistes, a la comissaria de Mokpo, aquest dijous.

El capità del ’Sewol’, Lee Joon-Seok, amb caputxa i envoltat de periodistes, a la comissaria de Mokpo, aquest dijous. / REUTERS / YONHAP

1
Es llegeix en minuts

El capità del vaixell 'Sewol'enfonsat amb 287 desapareguts en aigües de Corea del Sud, ha demanat perdó aquest dijous davant els mitjans de comunicació i ha assegurat estar "profundament avergonyit". El capità del vaixell en què viatjaven 475 persones, la majoria estudiants de batxillerat, està en el punt de mira després que alguns dels supervivents l'hagin acusat de ser dels primers a abandonar el vaixell per posar-se fora de perill.

"Ho sento molt pels passatgers i els familiars dels desapareguts (...) estic profundament avergonyit", ha assegurat Lee Joon-seok, de 69 anys, que ha aparegut davant les càmeres amb la cara tapada abans de sotmetre's a un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Costanera sud-coreana a Jindo, al sud-oest del país.

Notícies relacionades

El ferri 'Sewol', que cobria la ruta entre Inchon, a l'oest de Seül, i l'illa meridional de Jeju, es va enfonsar dimecres al matí dues hores després de sentir-se un fort estrèpit, segons testimonis de supervivents. A l'espera d'una investigació, funcionaris de la Guàrdia Costanera han apuntat que el capità podria haver variat la ruta marcada pel Govern i que a més hauria realitzat un canvi de direcció brusc en comptes de girar de forma gradual.

Segons alguns experts, aquest violent gir podria desplaçar part de la càrrega cap a un sol costat i finalment fer bolcar el vaixell, encara que també s'estudia la hipòtesi que va ser la col·lisió amb una roca o un escull submarí el que va provocar l'enfonsament.