Tres morts durant l'operació antiterrorista a Slaviansk

Augmenten els atacs dels separatistes a comissaries i edificis públics en diverses poblacions de la regió de Donetsk, a l'est del país

Ucraïnesos separatistes, davant una comissaria de policia i sota una pancarta que diu: ’República de Donetsk’. / Andrew Chernavsky (AP)

Ucraïnesos separatistes, davant una comissaria de policia i sota una pancarta que diu: ’República de Donetsk’.
Activistes prorussos ocupen una comissaria a Kramatorsk.
Prorussos escorten un detingut a la localitat de Luhansk, a l’est d’Ucraïna.

/

2
Es llegeix en minuts

Ucraïna torna a viure una jornada de gran tensió després de l'augment dels atacs dels ucraïnesos separatistes a comissaries i edificis públics en diverses poblacions de la regió de Donetsk, a l'est del país.

Tres manifestants han mort durant l'operació antiterrorista iniciada pel Govern de Kíevoperació antiterrorista  per arrabassar a simpatitzants prorussos el control de dues seus de les forces de seguretat ucraïneses a Slaviansk, segons han informat fonts de les protestes a l'agència oficial de notícies russa RIA Novosti.

Altres fonts han precisat a 'Russia Today' que les víctimes han estat identificades com un simpatitzant prorús i dos membres de l'anomenat Sector Dreta, un col·lectiu polític i paramilitar que va protagonitzar importants enfrontaments amb la Policia ucraïnesa durant les protestes contra el Govern dirigit per Víktor Ianukóvitx.

Enfrontaments a Khàrkiv

Un nombre indeterminat de persones han resultat ferides aquest diumenge a la ciutat sud-oriental ucraïnesa de Khàrkiv, a l'enfrontar-se partidaris de la unitat del país amb separatistes prorussos després de dues manifestacions oposades.

Segons informen mitjans locals, els ucraïnesos defensors del Govern de Kíev han celebrat una concentració amb pancartes de 'No al separatisme', mentre que els prorussos feien el mateix en una altra manifestació amb lemes d''El feixisme no passarà'.

Quan els activistes de l'Euromaidan (com s'anomenen els partidaris del Govern central ucraïnès) es començaven a dissoldre, diversos centenars de joves prorussos els han començat a atacar des de diferents direccions. D'acord amb testimonis, un cordó policial ha intentat separar els dos grups, però els prorussos han aconseguit atrapar els ucraïnesos favorables a la unitat del país.

"A la gent que intentava amagar-se al metro, l'han atrapat i li han pegat, almenys hi ha tres ferits", han assenyalat testimonis citats per "Ukrainskaya Pravda". També han afegit que "dones que portaven la cinta de Sant Jordi (que s'ha convertit en un símbol patriòtic rus) intentaven pegar als ferits al crit de "no són persones".

Ocupació d'un ajuntament

Manifestants prorussos han ocupat aquest diumenge l'ajuntament de la ciutat portuària de Mariupol, a la regió de Donetsk, al sud-est d'Ucraïna, han informat mitjans digitals locals.

Notícies relacionades

L'ocupació de l'Ajuntament de Mariupol es va produir després d'un míting en favor de la creació de la "república de Donetsk" que ha congregat poc més d'un miler de persones al centre d'aquesta ciutat, de gairebé mig milió d'habitants.

Segons el diari digital LB.ua, un grup manifestants emmascarats ha trencat els vidres de l'edifici, hi ha entrat, ha retirat les banderes ucraïneses i hi ha instal·lat banderes vermelles i ensenyes negre-i-vermelles de la regió de Donetsk. Els prorussos han començat a aixecar barricades amb els mobles que han tret de l'ajuntament.

Temes:

Ucraïna